Home / Stiri Externe / Presedintele Trump a semnat un decret privind libertatea religioasa in SUA

Presedintele Trump a semnat un decret privind libertatea religioasa in SUA

Avem noi informatii cu privire la brutaria care a ajuns in centrul unei controverse pe plan national, privind drepturile homosexualilor.

Libertatea religioasa e o problema controversata care devine tot mai populara, cu multe cazuri mediatizate. Una este foarte semnificativa pentru crestini.

Cat de important este faptul ca presedintele Trump a semnat un decret privind libertatea religioasa?

Tony Perkins: In ultimii opt ani, prin actiuni politice, administratia Obama a promovat ideea conform careia exprimarea religioasa in public este ceva gresit. A pus credinta in carantina, intre zidurile bisericilor noastre.

Tony Perkins, presedintele Family Research Council i-a sfatuit pe membrii administratiei Trump cu privire la acest subiect si acum vrea ca presedintele sa ia masuri.

Tony Perkins: Conform decretului, oamenii isi pot trai viata conform credintei, nu trebuie sa o lase acasa sau la biserica.

Cu alte cuvinte, libertatea religioasa se aplica in toate domeniile vietii, care includ afacerile si guvernul. Proiectul decretului a aparut cu mai multe saptamani in urma si a fost criticat de grupurile LGBT si de niste liberali. Acesta acopera o gama variata de probleme, precum protectia pentru cei care sustin casniciile traditionale. Un alt exemplu: grupurile religioase si alte grupuri nu vor avea nevoie de asigurare medicala care sa acopere anticonceptionalele sau avortul. Decretul poate garanta scutirea de taxe a grupurilor religioase care isi exprima opinia in politica.

Cat sunteti de convins ca acest decret va fi aplicat? Stiti, cumva, cand va fi aplicat?

Tony Perkins: Nu stiu cand va fi aplicat, dar cred ca va avea loc mai devreme decat mai tarziu. Stiu ca aceasta administratie se va ocupa de aceasta problema. Cred ca administratia Trump, si insusi presedintele intelege nevoia si sunt convins ca se va ocupa de aceasta problema.

Cum ramane cu oamenii ca Eric si Melissa Klein, cuplul din Oregon care a fost amendat pentru ca a refuzat sa confectioneze un tort pentru o casatorie de homosexuali?

Tony Perkins: Nu este vorba de faptul ca nu au vrut sa presteze servicii pentru un cuplu homosexual sau lesbian. Ei nu au vrut sa presteze servicii creative pentru o nunta. Ei au vandut produsele lor clientilor asa cum a facut floralul Barronelle Stutzman, o femeie extraordinara care a servit fiecare client, dar nu a vrut sa isi foloseasca darul creativ ca sa faca parte din ceva, care din perspectiva crestina este sacra, casatoria.

Perkins sustine acest decret si isi exprima speranta ca Congresul va aproba o lege care asigura o protectie permanenta pentru credinciosi.

Sursa: alfaomega.tv

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *