Home / Stiri Externe / Președintele Cehiei: „15.000 de teroristi islamiști se afla în Europa”. Mesaj dur adresat lui Merkel: politică fără sens

Președintele Cehiei: „15.000 de teroristi islamiști se afla în Europa”. Mesaj dur adresat lui Merkel: politică fără sens

 

Presedintele ceh Milos Zeman – cunoscut pentru pozitiile sale impotriva migrantilor – a criticat virulent duminica politica mainii intinse refugiatilor, promovata de cancelarul german Angela Merkel, calificand-o drept „lipsita de sens”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Angela Merkel si-a aparat chiar joi politica in domeniul migratiei, dupa doua atacuri comise in tara sa de catre refugiati, reafirmandu-si lozinca „Putem face acest lucru”, lansata la sfarsitul verii 2015, anul in care Germania a primit mai mult de un milion de refugiati.

„Exista o tendinta in randul politicienilor sa persevereze in declaratiile lor chiar daca faptele probeaza contrariul opiniilor lor”, a declarat Zeman, intr-un interviu difuzat in direct de site-ul internet al tabloidului Blesk (www.blesk.cz).

„Cancelarul, cred, trebuie sa-si schimbe opinia. Ea ar trebui sa recunoasca faptul ca ‘Wilkommenskultur’ (cultura lui bine ai venit) s-a dovedit lipsita de sens si ca Germania nu este in masura sa absoarba un numar atat de mare de refugiati, mai ales in cazul in care exista jihadisti printre ei”, a afirmat seful statului ceh.

„Solutia consta in deportarile celor care nu au obtinut azil”, a insistat presedintele Zeman, pronuntandu-se de asemenea pentru deportarea „imamilor fanatici care seamana ura in moschei”.
Presedintele ceh a pledat totodata pentru o liberalizare a portului de arma si instituirea unei „protectii active la frontierele” Republicii Cehe.

„Granita poate fi protejata de catre armata, politie si o supraveghere electronica. In caz de necesitate, deci, in cazul unui mare val de migranti, nu m-as opune ridicarii unui gard la frontiera”, a declarat Zeman, care calificase in trecut actualul val de migratie drept o „invazie organizata”.
In acelasi interviu, Milos Zeman a declarat ca 15.000 de teroristi islamisti s-ar afla in prezent in Europa, pledand impotriva migratiei ilegale, dupa cum relateaza canalul de stiri rusesc Vesti. Cehia va aloca 4, 4 milioane de dolari doar pentru securizarea obiectivelor principale din Praga, precum gara feroviara si metroul.

Sursa: www.napocanews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *