Home / Stiri Externe / Papa Francisc sugereaza ca e mai bine sa fii ateu decat un catolic ipocrit

Papa Francisc sugereaza ca e mai bine sa fii ateu decat un catolic ipocrit

Papa Francisc a adus joi inca o critica la adresa unora dintre membrii Bisericii Catolice, sugerand ca e mai bine ca o persoana sa fie atee decat sa se afle printre „numerosii” catolici care, dupa cum a spus suveranul pontif, duc o viata dubla ipocrita.

In cadrul unor comentarii spontane facute la slujba de dimineata sustinuta la resedinta sa privata, papa Francisc a spus: „Este scandalos sa spui una si sa faci alta. Asta este o viata dubla”, informeaza Reuters.

El a adaugat ca „exista cei care spun: ‘Sunt foarte catolic, merg intotdeauna la slujba, sunt in asociatia aia sau cealalta’, insa unii dintre ei ar trebui sa spuna si ca ‘viata mea nu este crestina, nu le dau angajatilor mei salarii corecte, exploatez oameni, fac afaceri necurate, (ma ocup cu – n.red.) spalare de bani, (duc – n.red.) o viata dubla'”, potrivit unei transcrieri a Radio Vatican.

„Sunt multi catolici care sunt astfel si scandalizeaza”, a adaugat liderul Bisericii Catolice, care numara 1,2 miliarde de membri.

„De cate ori nu am auzit cu totii oameni care spun ‘daca acea persoana este catolica, e mai bine sa fii ateu'”, a adaugat papa Francisc.

De la alegerea sa in fruntea Bisericii Catolice, papa Francisc a sustinut in repetate randuri ca persoanele catolice, atat preotii cat si laicii, ar trebui sa practice ceea ce predica religia lor.

In astfel de predici spontane, suveranul pontif a condamnat abuzul sexual al copiilor de catre preoti ca fiind echivalentul unei „slujbe satanice”, a spus ca membrii Bisericii Catolice ce fac parte din aceasta mafie ar trebui sa se autoexcomunice si le-a atras atentia propriilor cardinali sa nu „huzureasca”.

La nici doua luni dupa alegerea sa, papa Francisc a declarat ca persoanele catolice ar trebui sa priveasca ateii ca pe niste oameni buni daca fac lucruri bune.
 

Sursa: ziare.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *