Home / Stiri Externe / Papa Francisc: „Ce-ar fi dacă am trata Biblia, precum telefonul mobil? Ne-am întoarce?..”

Papa Francisc: „Ce-ar fi dacă am trata Biblia, precum telefonul mobil? Ne-am întoarce?..”

„Vă rog, nu uitaÈ›i, nu uitaÈ›i, ce-ar fi dacă am considera Biblia ca È™i telefonul nostru mobil È™i am purta-o mereu cu noi”, a spus papa la încheierea tradiÈ›ionale rugăciuni Angelus de duminică în faÈ›a celor reuniÈ›i în PiaÈ›a Sf. Petru.

Suveranul Pontif a făcut această comparaÈ›ie amintind că în cele 40 de zile de post de dinaintea PaÈ™telui, care a început la 1 martie È™i se va încheia la 13 aprilie, creÈ™tinii trebuie „să participe la combaterea spirituală împotriva Celui Rău cu forÈ›a Cuvântului lui Dumnezeu”. „De aceea trebuie să avem încredere în Biblie, să o citim mai des, să medităm È™i să o asimilăm”, a spus el.

„Ce-ar fi dacă am trata Biblia ca pe un celular?”, s-a întrebat papa.

„Am purta-o cu noi, ne-am întoarce când am uitat-o, am deschide-o de mai multe ori pe zi (…) Sigur comparaÈ›ia este paradoxală, dar invită la reflecÈ›ie”, a precizat Sfântul părinte. După amiază, papa Francisc va pleca cu autobuzul de la Vatican la ora locală 16:00 (15.00 GMT) cu destinaÈ›ia Ariccia, la circa 30 de kilometri sud-est de Roma, pentru a realiza exerciÈ›ii spirituale pe tema Reînvierii lui Iisus după Matei. Ariccia este o mică localitate situată între lacurile Albano È™i Nemi, cu aproximativ 18.000 de locuitori, aflată departe de zgomotul capitalei, este un loc potrivit pentru meditaÈ›ie.

Sursa:realitatea.net

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *