Home / Stiri Externe / Papa Francisc a făcut apel la ”solidaritate față de străini È™i de migranÈ›i”

Papa Francisc a făcut apel la ”solidaritate față de străini È™i de migranÈ›i”

Papa Francisc a făcut miercuri un apel insistent la ”solidaritate față de străini È™i de migranÈ›i”, reiterând faptul că replierea în sine nu este o soluÈ›ie, relatează AFP.
”ÃŽn prezent, contextul crizelor economice favorizează din păcate apariÈ›ia unor atitudini de închidere È™i nu de primire. ÃŽn unele colÈ›uri ale lumii se ridică ziduri È™i bariere”, a reamintit Suveranul Pontif în cursul audienÈ›ei sale generale în PiaÈ›a Sf. Petru.

”ÃŽnchiderea nu este o soluÈ›ie. Ea sfârÈ™eÈ™te prin a favoriza traficurile criminale. Singura cale de soluÈ›ionare este cea a solidarității”, a insistat Papa.

”Să nu cădem în capcana de a ne replia în noi înÈ™ine, indiferenÈ›i la nevoile fraÈ›ilor noÈ™tri È™i preocupaÈ›i doar de interesele noastre. Stă în puterea noastră de a fi deschiÈ™i față de alÈ›ii (…), pentru ca societatea să-È™i regăsească pacea È™i persoanele să-È™i recâștige demnitatea deplină”, a declarat Jorge Bergoglio, fiu de foÈ™ti emigranÈ›i italieni instalaÈ›i în Argentina.

Mesajul său, care se dorește a fi unul universal, survine la o zi după ce au fost ridicate baricade de către locuitorii unui sat din nordul Italiei pentru a împiedica sosirea a 12 migranți într-un hotel rechiziționat.

De asemenea, mesajul Papei se înscrie în contextul unei vaste operațiuni de desființare a unei tabere de migranți din Calais, care a permis deja transferarea a peste 4.000 de persoane către centre de primire în Franța.

Papa a reamintit că migraÈ›iile ”nu sunt un fenomen nou”, ci aparÈ›in istoriei omenirii: ”Este o lipsă de memorie crezând că este vorba de un fenomen propriu epocii noastre. Nu există popor care să nu fi cunoscut fenomenul migraÈ›iei”.

Sursa: agerpress.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *