Home / Stiri Externe / Mișcarea LGBT ACCEPT din Cipru se judecă cu Biserica, pentru că Arhiepiscopul vrea să creeze școli unde copiii vor învăța moralitatea ortodoxă

Mișcarea LGBT ACCEPT din Cipru se judecă cu Biserica, pentru că Arhiepiscopul vrea să creeze școli unde copiii vor învăța moralitatea ortodoxă

Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, a spus într-un interviu la postul de televiziune Megaone, că Biserica intenționează să creeze în următorii ani propriul sistem școlar cu creșe, școli primare, gimnaziale și superioare.

Acesta a spus că homosexualitatea este „o aberaÈ›ie È™i un păcat”, declarând că „acest lucru nu este ceva normal. Nu e natural”. ÃŽn acest context, el a menÈ›ionat că È™colile propuse vor avea ca scop să formeze cetățeni cu o moralitate bună È™i „să deturneze copiii de la homosexualitate”.

Organizația LGBT cipriotă ACCEPT l-a calificat pe Arhiepiscopul Ciprului ca fiind o persoană care „urăște” și a cerut o anchetă pe seama comentariilor sale despre aceste școli, scrie corortodox.blogspot.ro.

„Vom raporta incidentul Procurorului General al Republicii, ca o încălcare a Codului penal cu privire la promovarea urii din cauza orientării sexuale, sau a identității de gen, È™i vom face toate observaÈ›iile pertinente”, spun cei de la ACCEPT. De asemenea, activiÈ™tii vor extinderea anchetei È™i la canalul de televiziune în cauză, pentru o aÈ™a-numită „promovare a mesajului rasist È™i a discursului urii„.

Sursa: www.activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *