Home / Stiri Externe / Luteranii din Germania: Islamul ar trebui predat în școlile din țară!

Luteranii din Germania: Islamul ar trebui predat în școlile din țară!

 

Luteranii din Germania: Islamul ar trebui predat in scolile din tara!Islamul ar trebui să fie predat în toate școlile germane, pentru a ajuta la “imunizarea” elevilor in fata înclinațiilor radicale, considera Episcopul bavarez al Bisericii Luterane, invitând organizațiile musulmane să își asume responsabilitatea educației religioase.

Introducerea “Cursurilor extinse de Islam” în toate școlile germane, i-ar proteja cel mai bine pe tinerii musulmani de “ispita fundamentaliștilor”, argumenteaza liderul Bisericii Evanghelice Luterane din Germania (EFD), Episcopul Heinrich Bedford-Strohm, pentru ziarul Heilbronne Stimme.

Elevii musulmani trebuie să aibă, de asemenea, oportunitatea de a se familiariza critic cu tradițiile lor religioase, mai crede episcopul.

“Între timp, ei pot învăța ceva nou despre Islam – și acest lucru trebuie să se bazeze pe Legea Fundamentală [Constituția Germană]”, a adăugat el, citat de RT.

Guvernul sau comunitățile religioase ar trebui să aibă un rol principal în introducerea Islamului ca subiect școlar, a continuat Bedford-Strohm.

“Îmi doresc ca musulmanii din Germania sa poata avea o comunicare clară cu statul. Apoi, organizațiile islamice isi pot asuma, de asemenea, responsabilitatea pentru educarea religioasă în școli, asa dupa cum o fac Bisericile Creștine”.

Universitățile publice ar trebui să infiinteze facultăți de teologie islamica, mai crede episcopul bavarez: “Tradiția islamică ar fi, prin urmare, abordată pe baze critice si pe criterii științifice”.

“Toleranța, libertățile religioase și libertatea de conștiință trebuie să se aplice tuturor confesiunilor. Aceste norme pot fi puse în aplicare, cel mai bine, atunci când religia este parte a educației publice”.

Propunerea episcopului se adaugă unei dezbateri aprinse asupra rolului Islamului în societatea germană, ca țară care se luptă să găsească un echilibru “corect” între multiculturalism și identitatea națională. Conform celor mai recente estimări statistice, numărul musulmanilor este în creștere rapidă în Germania și in afara ei, acest proces fiind alimentat de afluxul de refugiați, în prezent in desfășurare.

Conform cifrelor din 2015, ale Pew Research Center, populația musulmană a cunoscut o creștere în toată Europa, de la 4% în 1990, la 6% în 2010. Această tendință se așteapta să continue până în 2030, când musulmanii ar ajunge la 8% din populația Europei.

Intransigenți, reprezentatii anti-migratie ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD), precum și ai PEGIDA, de extrema-dreapta, susțin că Islamul nu este și nu va fi niciodată parte din Germania, pledand pentru interzicerea moscheilor.

Aceasta extremă este reflectată cel mai bine în “Germania se auto-desființează”, o carte renumita, scrisă de fostul șef al Deutsche Bundesbank, Thilo Sarrazin, în care acesta pretinde că musulmanii ar putea coplesi populația germană în câteva generații, in ritmul actual, titrează LoNews.

În același timp, există voci argumentând că guvernul trebuie să ii influențeze pe musulmani, cu o “versiune germană a Islamului”, bazată pe valori democratice, pe pluralism și statul de drept. Propunerile recente includ, totodata, formarea de imami și de lideri religioși pe plan local, toate rugăciunile din moschei urmand sa aiba loc exclusiv în limba germană.

Germania detine cea mai mare comunitate musulmana din Europa de Vest, după Franța, având aproximativ 3-3,5 milioane de musulmani.

Sursa: napocanews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *