Home / Stiri Externe / Israelul vorbește despre RĂZBOI: Scânteia care poate APRINDE zona

Israelul vorbește despre RĂZBOI: Scânteia care poate APRINDE zona

Apelurile la anexarea integrală sau parţială de către Israel a Cisiordaniei riscă să distrugă perspectivele de pace în regiune, a atras atenţia marţi emisarul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Membri ai cabinetului israelian au cerut anexarea unor teritorii din Cisiordania considerate ca posibile părţi ale viitorului stat palestinian, iar ambasadorul desemnat al SUA în Israel, David Friedman, a afirmat că susţine o asemenea propunere.

Emisarul special al Naţiunilor Unite, Nikolai Mladenov, a avertizat însă Consiliul de Securitate, reunit pentru prima dată după adoptarea unei controversate rezoluţii care cere Israelului să pună capăt colonizării.

„După vot, emoÅ£iile de pe teren au fost foarte puternice”, a spus el. „Au existat apeluri la anexarea anumitor părÅ£i sau chiar a întregii ‘Zone C’”, care acoperă aproape 60% din Cisiordania, a insistat diplomatul bulgar. „PoziÅ£ii atât de tranÅŸante riscă să distrugă perspectivele de pace”, a adăugat emisarul special. Afla mai mult – http://www.stiripesurse.ro/

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *