Home / Stiri Externe / In Coreea de Nord, tara aflata in topul persecutiei religioase, guvernul considera rugaciunea o arma deosebit de puternica

In Coreea de Nord, tara aflata in topul persecutiei religioase, guvernul considera rugaciunea o arma deosebit de puternica

 

Coreea de Nord are un sistem de guvernare totalitar, care impune in acelasi timp un cult al personalitatii si un comunism ateu.

Kenneth Bae, un misionar evanghelic care a fost condamnat la cincisprezece ani de munca grea, a declarat reporterilor ca autoritatile considera crestinismul ca o “amenintare serioasa pentru guvernul comunist”.

Omul, avand cetatenie americana, a avut norocul sa fie “iertat” de dictatorul Kim Jong-Un, la 735 de zile dupa ce a fost arestat. El a stat doi ani inchis intr-un lagar de munca pana cand negocierile pe cale diplomatica au dus la eliberarea lui.

Nascut in Coreea de Sud, Bae s-a mutat in cele din urma in Statele Unite, devenind in cele din urma cetatean al acestei tari. Sub pretextul turismului, el a calatorit in Coreea de Nord cu scopul de a evangheliza. Acolo aceasta practica este interzisa, dar Bae nu a avut probleme mari, intrucat el vorbea limba coreeana si cunostea bine cultura.

In timpul unei astfel de calatorii misionare in 2012, el a fost arestat si acuzat de spionaj si conspiratie. Procurorii l-au acuzat “ca a incercat sa rastoarne guvernul prin inchinare si rugaciuni”. Kenneth a declarat pentru unul din cele mai mari posturi de televiziune din lume – CBS: “Guvernul comunist vede rugaciunea ca o arma si inca una foarte puternica”.

Acestia l-au acuzat, de asemenea, ca este unul dintre „cei mai rai si periculosi criminali care au ramas in tara dupa razboiul dintre cele doua tari coreene”, relateaza Actualidad Cristiana.

Cand i-a intrebat de ce cred ei acest lucru, raspunsul acestora l-a surprins: “Pentru ca in lucrarea ta ai invitat si pe altii sa ti se alature”.

“Nu am fost acolo ca prizonier, ci m-am considerat un ambasador al lui Dumnezeu. Un om care a fost trimis de Dumnezeu sa-si faca treaba”, a afirmat Bae. El a cerut crestinilor din intreaga lume sa se roage pentru poporul din Coreea de Nord.

La urma urmei, chiar si ateii din acea tara recunosc faptul ca rugaciunea este o “arma puternica”. Coreea de Nord este considerata tara numarul unu din lume in ceea ce priveste persecutarea crestinilor.

Sursa: afirmativ.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *