Home / Stiri Externe / Guvernul chinez vrea sa confiste zecimea si darurile de la biserici

Guvernul chinez vrea sa confiste zecimea si darurile de la biserici

 

Autoritatile comuniste din provincia Zhejiang din China au promulgat o noua lege prin care toate bisericile aflate in jurisdictia sa sunt obligate sa predea zeciuala si darurile obtinute de la enoriasi catre autoritatile guvernamentale.

Conform informatiilor furnizate de o organizatie crestina non-profit care monitorizeaza biserica persecutata din China, „oficialii guvernamentali se amesteca in treburile bisericii, gestionand donatiile si proiectele la scara mare”, relateaza Actualidad Cristiana, citand China Aid.

Iar persecutia nu se opreste aici, a declarat o sursa anonima pentru China Aid. „Noi trebuie sa obtinem permisiunea Guvernului daca avem nevoie sa cumparam materiale, sau pentru a decora pur si simplu biserica”.

Zecimile si darurile nu sunt singurele lucruri pe care guvernul chinez vrea sa le confiste. In provincie mii de biserici au fost distruse din cauza asa-numitelor „motive estetice”.

Oficialii locali din provincia Zhejiang au demolat mai mult de 2.000 de cruci de biserici din 2014 pana in prezent, de cand au lansat o campanie de „infrumusetarea a peisajului arhitectural”.

Sursa: afirmativ.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *