Home / Stiri Externe / Germania își pregătește cetățenii pentru situații de atac terorist sau catastrofă națională

Germania își pregătește cetățenii pentru situații de atac terorist sau catastrofă națională

Germania își pregătește cetățenii pentru a face față unei situații de atac terorist sau de catastrofă națională, guvernul aprobând miercuri o nouă strategie de apărare civilă a țării, prima în ultimii mai bine de 20 de ani, transmite Reuters.
Strategia, prezentată miercuri și despre care Ministerul de Interne afirmă că nu este legată de o amenințare iminentă, include măsuri de prevenire pentru scenarii precum atacuri teroriste, cu arme chimice sau atacuri cibernetice.

‘Planul trasează cadrul pentru ajustările necesare într-un climat de securitate în schimbare È™i necesarul pentru apărarea civilă È™i proviziile de urgență’, afirmă documentul.

El le recomandă locuitorilor să-și facă provizii de apă potabilă pentru cinci zile și de alimente pentru zece zile, pentru eventualitatea unei crize la nivel național, și subliniază necesitatea unui sistem de alarmare mai bun, ameliorarea asistenței medicale și a protecției clădirilor.

Printre măsurile propuse se mai află creșterea fondurilor pentru forțele de poliție și interzicerea vălului islamic burqa.

Este sugerată, de asemenea, posibilitatea ca, la nevoie, să se reintroducă serviciul militar obligatoriu, la care s-a renunÈ›at în 2011. Ideea a declanÈ™at însă controverse. ‘Serviciul militar obligatoriu nu trebuie reintrodus, nu există niciun motiv pentru aceasta, este o prostie totală’, a declarat deputata social-democrată Eva Hoegl la postul de radio rbb.

Conform aceleiași strategii, civilii ar trebui să fie pregătiți să vină în ajutorul armatei cu misiuni precum dirijarea traficului, găsirea de locuri de cazare și furnizarea de combustibil.

Documentul de 70 de pagini a fost aprobat într-un context tensionat în Germania după două atacuri islamiste comise în luna iulie și mai multe atentate de anvergură mult mai mare petrecute în țările vecine Franța și Belgia în acest an.

Deși raportul a fost comandat în 2012, problema securității se transformă tot mai mult într-o temă majoră de campanie înaintea a două scrutine regionale programate în septembrie și a alegerilor federale de anul viitor.

AGERPRES

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *