Home / Stiri Externe / Franta: Aproape jumatate dintre catolicii practicanti vad in Islam o amenintare

Franta: Aproape jumatate dintre catolicii practicanti vad in Islam o amenintare

Aproape jumatate dintre catolicii practicanti din Franta cred ca islamul reprezinta o amenintare, releva un sondaj, potrivit caruia sapte din 10 catolici practicanti cred ca influenta acestei religii in Franta este in prezent mult prea importanta, informeaza Agerpres citand EFE.

Sondajul, efectuat de institutul Ifop in perioada 27-29 iulie si publicat sambata in cotidianul Le Monde, arata ca 45% dintre catolicii practicanti din Franta cred ca islamul reprezinta o amenintare.

Alti 55%, cu opt puncte procentuale mai mult decat in octombrie 2012, cred ca prezenta unei comunitati musulmane in Franta este mai degraba o amenintare pentru identitatea tarii, in timp ce 71% dintre cei chestionati considera ca vizibilitatea acestei religii este mult prea mare, cu 11 puncte procentuale mai mult decat in 2012.

Circa 55% dintre respondenti sunt impotriva construirii de moschei, o crestere cu 15 puncte procentuale, iar 67% se opun portului valului islamic in scolile publice, cu 13 puncte procentuale mai mult decat in 2012.

La nivelul intregii populatii, procentul celor care se pronunta impotriva islamului este mai redus: 33% califica islamul drept o amenintare in general, iar 47% considera ca islamul este o amenintare la adresa identitatii nationale si 63% cred ca influenta islamului este mult prea mare, relateaza HotNews.

Sursa: www.9am.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *