Home / Stiri Externe / Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani – Frati executati de frati si copii pusi sa ucida

Executiile Statului Islamic: Peste 4.000 de oameni ucisi in mai putin de doi ani – Frati executati de frati si copii pusi sa ucida

 

Statul Islamic (ISIL) a executat peste 4.000 de oameni in mai putin de doi ani de ocupatie in Siria, inclusiv pentru “delicte” precum sodomia sau renuntarea la credinta.
e la autoproclamarea Statului Islamic, in iunie 2014, au fost executati 4.144 de oameni, prin decapitare, lapidare, impuscare si alte metode, incluzand aruncarea oamenilor de pe cladiri sau incendierea lor, potrivit unei monitorizari a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) cu sediul in Marea Britanie, citata de The Independent.

Printre cei ucisi astfel au fost si sute dintre membrii ISIL, civili, incluzand femei si copii, soldati din armata presedintelui sirian Bashar al-Assad si opozanti ai acestuia si luptatori din armata kurzilor din Siria YPG.

Printre acuzatiile aduse celor ucisi se numara acte interzise de legea islamica sharia precum sodomia si renuntarea la credinta (apostazia), spionajul si cooperarea cu dusmanii, care includ gruparea afiliata al Qaida, Jabhat al-Nusra.

Alte acuzatii se refera la fapte incriminate de ideologia Statului Islamic, precum “munca dupa legea omeneasca in loc de sharia”. Incercarile nereusite de fuga de pe teritoriul controlat de ISIL si “lasitatea” in armata i-au costat viata chiar pe membri ai organizatiei teroriste.

Un fost student la Londra, Harry Sarfo, care s-a alaturat ISIL anul trecut iar acum este inchis in Germania sub acuzatia de terrorism, a povestit intr-un interviu atrocitatile pe care le-a vazut in Siria scrie ziare.com

“Am fost martor la lapidari, decapitari, impuscari, taierea mainilor si multe altele. Am vazut copii soldati – baieti de 13 ani cu centuri cu explozibil si kalasnikovuri. Pe unii baieti chiar conducand masini si fiind implicati in executii”, a povestit Sarfo.

El si-a amintit cum a vazut cand unui om i s-a taiat mana si a fost obligat sa o tina apoi cu cealalta mana.

“Statul Islamic nu e numai neislamic, este si inuman. Un barbat si-a ucis fratele de sange care era suspectat de spionaj. I-au dat ordin sa-l omoare. Prietenii se omoara intre ei”, a mai spus el.

Un video de propaganda dat publicitatii de ISIL in februarie arata un baietel de patru ani din Marea Britanie, dus de mama lui jihadista in Siria, implicat in executarea a trei barbati, legati intr-o masina care a fost aruncata in aer.

Potrivit analistilor, aceasta parada de brutalitate este destinata terorizarii Occidentului, dar si a celor din teritoriul controlat de organizatia terorista, pentru a nu indrazni cel mai mic act de razvratire.

Printre cei peste 4.000 de oameni executati in Siria de la inceputul ocupatiei, 2.230 sunt civili. Acestia au pierit nu numai in executii separate, ci si in trei masacre avand ca tinta populatiile de sunniti si kurzi.

Dupa soldatii lui Assad (1.100 executati), membrii Statului Islamic reprezinta al treilea cel mai numeros grup de victime ale executiilor (peste 400).

Sursa: infocrestin.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *