Home / Stiri Externe / Erdogan declara starea de urgenta in Turcia pentru trei luni

Erdogan declara starea de urgenta in Turcia pentru trei luni

 

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dispus miercuri seara instituirea starii se urgenta pe o perioada de trei luni in urma tentativei de lovitura de stat esuata de vineri seara, scrie hotnews.ro. Decizia a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa televizata, in urma intalnirilor maraton ale Consiliului National de Securitate si ale cabinetului de la Ankara, relateaza The Guardian.
„Starea de urgenta nu este impotriva democratiei, a statului de drept si a libertatii”, a declarat Erdogan, adaugand ca tara nu ar compromite principiul democratiei.

„Obiectivul instaurarii starii de urgenta este de a lua in mod rapid si eficient masurile necesare pentru a elimina amenintarile la adresa democratiei in tara noastra, la adresa statului de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenilor turci”, a declarat Recep Erdogan.

Erdogan a specificat ca masura este necesara pentru adoptarea unor masuri „rapide si eficiente” impotriva miscarii lui Gulen, pe care el il considera ca s-ar fi aflat in spatele revoltei si pentru a „elimina amenintarea la adresa democratiei”, scrie Gandul. Europenii „nu au dreptul de a critica” decizia de a pune in aplicare o stare de urgenta, a adaugat presedintele Turciei.

Sursa: www.9am.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *