Home / Stiri Externe / Deputatul Daniel Gheorghe îi pune la punct pe europarlamentarii de la Bruxelles care au cerut respingerea referendumului pentru Familie: Democrația presupune suveranitatea poporului, iar nu diktatul brigăzilor de presiune ideologică

Deputatul Daniel Gheorghe îi pune la punct pe europarlamentarii de la Bruxelles care au cerut respingerea referendumului pentru Familie: Democrația presupune suveranitatea poporului, iar nu diktatul brigăzilor de presiune ideologică

Demersul Coaliției pentru Familie privind inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei continuă să stârnească opinii pro și contra. Mai ales după ce, săptămâna trecută, în urma tergiversărilor și plimbărilor de la Cameră la Senat și invers, plenul Camerei Deputaților a adoptat inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției referitoare la redefinirea familiei.
Împotriva realizării acestui referendum este și un grup de europarlamentari de la Bruxelles, care a trimis deja o scrisoare către Parlamentul României prin care i se cere acestia să nu aprobe acest referendum pentru familie.

Deputatul Daniel Gheorghe a comentat această informație, precizând că într-o asemenea situație poporul român este suveran și nicio forță din afara țării nu are voie să decidă în locul acestuia. Deputatul se opune astfel presiunii care este exercitată tot mai mult de un grup de politicieni din Vestul Europei.

„Am aflat că un grup de europarlamentari cu vederi radicaliste, în frunte cu celebra Ulrike Lunacek, autoarea unui raport în Parlamentul European prin care se calcă în picioare dreptul la viață și valorile familiei în lumea liberă, face presiuni prin petiții asupra conducerii partidelor politice din România spre a respinge referendumul pentru Familie! În text se reiau argumentele relativizarii moral-sociale, tipice teoriilor deconstructiviste, și se vorbește despre încălcarea drepturilor fundamentale, lucru absolut fals și care face parte dintr-un întreg arsenal de manipulare ideologică. Familia este o instituție socială întemeiată pe principii și valori, nu este un drept care poate fi extins ori restrâns. Cred că noi toți, indiferent de partid, avem datoria de a sta drepți în fața minciunii și a propagandei extremiste pe care diverse grupuri o lansează împotriva unui demers semnat de 3 milioane și jumătate de români, susținut de absolut toate cultele religioase și îmbrățișat de majoritatea covârșitoare a populației României! Democrația presupune suveranitatea poporului, iar nu diktatul brigăzilor de presiune ideologică!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

Anul trecut, în mai, CoaliÈ›ia pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea ConstituÈ›iei. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din ConstituÈ›ie este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimÈ›ită între un bărbat È™i o femeie, pe egalitatea acestora È™i pe dreptul È™i îndatorirea părinÈ›ilor de a asigura creÈ™terea, educaÈ›ia È™i instruirea copiilor’”. Actualul text al ConstituÈ›iei se referă la căsătoria dintre soÈ›i.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *