Home / Stiri Externe / Cum pune Islamul pune STĂPÂNIRE pe Germania lui Merkel. Mai vrem MEGA-MOSCHEE?

Cum pune Islamul pune STĂPÂNIRE pe Germania lui Merkel. Mai vrem MEGA-MOSCHEE?

„Auto-secularizarea” Germaniei este un model pentru modul în care creștinismul este lăsat și încurajat să moară în întreaga Europă.
Reproducem în cele de mai jos un editorial senzațional al lui Giulio Meotti, pentru Gatestone Institute:

Jan Fleischhauer, jurnalist la săptămânalul german Der Spiegel, a inventat o expresie pentru a descrie căderea liberă a creștinismului german: Selbstsäkularisierung (auto-secularizare). A fost Biserica lichidată?

Conferința Episcopilor Germani tocmai a oferit datele declinului catolicismului în Germania, în 2016. Într-un an Biserica Catolică Germană a pierdut 162.093 de credincioși și a închis 537 de parohii.
Din 1996 până astăzi, un sfert din comunitățile catolice germane au dispărut. „Credința s-a evaporat”, spune Cardinalul Friedrich Wetter, arhiepiscop de München și Freising, din 1982 până în 2007.

Creștinii vor deveni o minoritate în Germania în 20 de ani, potrivit Die Welt. Circa 60% din țară este astăzi creștină, cu 24 de milioane de catolic și 23 de milioane de protestanți. Însă acest număr scade în fiecare an cu 500.000 de mii doar din cauza deceselor.

„Aceste statistici se materializează în ceea ce observă vizitatorii în orașele germane duminica: biserici goale”, spune teologul catolil George Weigel.
Protestantismul german se confruntă cu aceeași criză: Die Zeit dezvăluie că, în 2016, 340.000 de protestanți au decedat și s-au înregistrat numai 180.000 de botezuri. Circa 190.000 de persoane au părăsit Biserica protestantă, iar numai 25.000 au decis să intre în ea.

În cea mai faimoasă conferință a sa, Papa Benedict al XVI-lea a spus că Occidentul, inclusiv cei care nu acceptă transcendența, ar trebui să se comporte „etsi Deus daretur”, ca și cum Dumnezeu există.

Vechea societate creștină nu se va mai întoarce, însă este esențial, chiar și pentru un Occident secular, să rămână atașat valorilor iudeo-creștine.

Următoarea etapă în Germania pare a fi un peisaj religios și cultural dominat de atei și de două minorități religioase: islamul și creștinismul.

Dacă seculariștii nu îmbrățișează moștenirea occidentală creștină – sau măcar valorile din care aceasta a apărut – și nu încep să o apere, atât ateii cât și creștinii vor fi curând dominați de islamul intolerant și totalitar.

O importantă organizație musulmană fundamentalistă din Germania, interzisă de guvernul federal, își spune „Adevărata Religie” (Die Wahre Religion”). Ei par să fie încrezători că vor depăși valorile creștine.

În Germania se înregistrează exemple dramatice de decădere a creștinismului: în dioceza Trier, de pildă, vatra celei mai vechi comunități catolice și locul de naștere al lui Karl Marx, numărul parohiilor va scădea de la 903 la 35, până în 2020, potrivit episcopului Stephen Ackerman – o scădere de peste 90%.

În dioceza Essen, peste 200 de parohii au fost închise, numărul lor scăzând de la 259 la 43.

Și declinul demografic este vinovat de criza religioasă. „Creștinismul literalmente moare în Europa”, spune Conrad Hackett, șeful echipei de cercetători care a realizat un studiu în cadrul Pew Forum, acum câteva luni. În Europa, între 2010 și 2015, numărul deceselor de creștini a depășit numărul de nașteri cu apoape 6 milioane. Doar în Germania au murit 1,6 milioane de creștini.

Există și o criză a preoților. Site-ul oficial al Bisericii Catolice Germane nota în mai că în diocezele Osnabrück și Mainz nu a venit nici un preot nou anul acesta. Arhidieceza din München a avut anul trecut un singur candidat.

Pe tot cuprinsul arhidiecezei din München sunt astăzi numai 37 de seminariști, în diferite clase, la 1,7 milioane de catolici. Prin comparație, dieceza americană din Lincoln, Nebraska, are în prezent 49 de seminariști pentru 96.000 de catolici.
În Statele Unite, creștinismul este puternic; în Germania, moare literalmente.

Un arhitect german, Joaquim Reinig, a declarat pentru Tageszeitung că, pentru a-i integra pe musulmani mai bine, bisericile ar trebui demolate și înlocuite cu „moschei foarte vizibile”. Poate suna un pic nebunesc, însă aceste vorbe conțin un adevăr dramatic.

În cartea sa, „The Last Days of Europe”, istoricul Walter Laqueur scrie că „Germania avea circa 700 de moschei mici și sali de rugăciune în anii 1980, însă în prezent sunt peste 2500”.
În Germania, dacă creștinismul se evaporă, islamul proliferează.

Uniunea Turco-Islamică pentru Afaceri Religioase tocmai a inaugurat o mega-moschee la Köln. Noua moschee (foto) are o capacitate de 1200 de locuri și cel mai înalt minaret din Europa.
Potrivit Deutsche Welle, creștinilor li s-a zbîrlit părul la ideea că celebrul lor dom va fi concurat de minarete. Când moscheea a fost plănuită în 2007, a fost lansată o inițiativă cetățenească menită să afirme că „vrem catedrală, nu minarete”. Atunci, autoritățile musulmane au anunțat că vor dubla numărul de moschei.

Autoritățile turce nu doar că au dorit să ridice o mega-moschee în orașul unde se află cea mai mare catedrală din Germania, dar au avut și simțul ironiei de a-i încredința lucrarea arhitectului Paul Böhm. Tatăl și bunicul lui Böhm au fost doi dintre cei mai radicali și admirați arhitecți de biserici din generațiile lor. În „Noua Germanie”, nimeni nu i-a cerut lui Böhm cel tânăr să ridice o catedrală.

De când a preluat puterea în Turcia, Erdogan a construit 17.000 de lăcașuri de cult aici. Președintele turc este hotărât să construiască moschei și în Europa.

Turcia tutelează 900 de moschei în Germania și a declarat recent că o moschee liberală de aici este incompatibilă cu islamul.

De aceea, 57% dintre germani se tem de ascensiunea islamului în țara lor.

Când cancelara Angela Merkel a deschis țara pentru imigrația în masă în 2014, pare să nu fi sesizat nici oproblemă culturală în a accepta peste un milion de musulmani.

Totuși, așa cum spune Erdogan, „Minaretele sunt baionetele noastre, cupolele sunt coifurile noastre, moscheile sunt cazarmele noastre”.

Regimurile islamice se oferă să umple golurile în peisajul religios german. Arabia Saudită a propus ridicarea a 200 de moschei noi în Germania, „câte una la fiecare o sută de imigranți”.

Vă puteți imagina Germania oferindu-se să construiască în Irak, Siria, Egipt „200 de noi biserici”, pentru a reclădi comunitățile creștine oprimate de aici? Nu, pentru că în Orientul Mijlociu, creștinii au fost eliminați printr-o descreștinare forțată.

Și în Europa creștinismul se stinge printr-un proces de auto-secularizare. Riscăm nu doar să ne pierdem bisericile, dar, mai important să ne pierdem forța culturală și chiar încrederea în valorile civilizației noastre.

Sursa: evz.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *