Home / Stiri Externe / Cenzură în Franța: Copiii cu Sindrom Down care zâmbesc sunt interziși la televiziuni, pentru că „tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală”

Cenzură în Franța: Copiii cu Sindrom Down care zâmbesc sunt interziși la televiziuni, pentru că „tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală”

Consiliul de Stat Francez, un fel de Curte Supremă în chestiuni administrative interne, a reconfirmat pe 10 noiembrie decizia Consiliului Francez al Audiovizualului de a interzice apariția la televizor a unui clip video dintr-o campanie de conștientizare socială cu privire la statutul persoanelor cu Sindrom Down.

Filmul e un apel la viitoarele mame să nu refuze darul vieții pe motiv că fătul a fost diagnosticat cu Sindrom Down. A fost realizat în 2014 cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Sindrom Down și prezintă mai multe astfel de persoane zâmbitoare și trăind o viață împlinită:

99% din persoanele cu Sindrom Down care au participat la un studiu realizat în 2011 au declarat că sunt fericite cu viața lor, 97% că le place propria persoană și 96% că le place cum arată.

Cu toate acestea, clipul video a fost interzis, Consiliul de Stat caracterizându-l drept „nepotrivit” și susținând în motivarea sa că „tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală”.

Aceasta face referire la faptul că 96% din copiii diagnosticați in utero cu Sindrom Down sunt avortați în Franța, o statistică mai mare decât cea la nivel mondial, unde acest procent este de 90%.

Un blogger de pe platforma Huffington Post a comentat: „Ce mai urmează? Alungarea copiilor cu Sindrom Down din școli? Plasarea lor în instituții speciale, ca pe vremuri, pentru ca prezența lor să nu-i supere pe părinții post-abortivi?”

Fundația Lejeune a reclamat situația la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în timp ce presa franceză păstrează tăcerea cu privire la subiect.

Semnează aici petiția care le cere autorităților franceze să nu mai discrimineze persoanele care suferă de Sindrom Down.

Deși studiile demonstrează că acest persoane se bucură de o calitate a vieții foarte bună, Franța le impune să nu-și arate fericirea în public, scriu autorii petiției.

stiripentruviata

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *