Home / Stiri Externe / Bilantul noului cutremur din Mexic a crescut la 149 de morti. Alarmele au sunat, dar oamenii au crezut ca e simulare – SÄ‚ NE RUGÄ‚M PENTRU MEXIC

Bilantul noului cutremur din Mexic a crescut la 149 de morti. Alarmele au sunat, dar oamenii au crezut ca e simulare – SÄ‚ NE RUGÄ‚M PENTRU MEXIC

Bilantul noului cutremur din Mexic a crescut la 149 de morti. Alarmele au sunat, dar oamenii au crezut ca e simulare

Bilantul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marti centrul Mexicului a ajuns la 149 de persoane, iar salvatorii cauta in continuare supravietuitori in cladirile prabusite.Cel putin 55 de oameni si-au pierdut viata in statul Morelos, la sud de capitala, iar alti 32 in statul Puebla. In Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 in statul Mexico. Trei oameni au murit in Guerrero.

JUCHITAN, MEXICO – SEPTEMBER 

Secretarul Internelor Miguel Angel Osorio Chong a afirmat la televiziunea locala ca echipele de salvatori intervin la mai multe cladiri unde exista informatii ca sunt blocati oameni, spunand ca interventiile sunt facute cu mare grija si ca va fi nevoie de mai multi oameni pentru echipele de interventie.

Aproximativ doua milioane de persoane din capitala nu au curent electric sau servicii de telefonie. De asemenea, autoritatile au avertizat populatia sa nu fumeze pe strazi, pentru ca au fost rupte conducte de gaze.

Primarul din Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, a declarat pentru postul de televiziune Televisa, ca cel putin 44 de cladiri s-au prabusit sau sunt grav avariate.

Cutremurul a avut loc cand multi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani dupa ce un altul a ucis mii de oameni in Ciudad de Mexico. Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut ca este vorba numai de o simulare si nu le-au luat in seama.

Epicentrul celui mai recent seism a fost in apropiere la Atencigo, in statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico si la o adancime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizica USGS.

Mexicul este o tara cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta in sudul tari, s-a soldat cu cel putin 90 de morti.

Sursa: ziare.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *