Home / Stiri Externe / Australia a interzis protestele anti avort. La presiunea partidului Australian Sex
23 Jan 1995, Washington, DC, USA --- Young Pro-Life Supporters at March for Life Rally --- Image by © Mark Peterson/CORBIS

Australia a interzis protestele anti avort. La presiunea partidului Australian Sex

 

Începând de luni, în statul australian Victoria au fost interzise protestele anti avort pe o rază de 150 de metri de spitalele in care se fac întreruperi de sarcină. Asociațiile pro viață contestă legea în cauză, susținând că astfel este suprimată libertatea de exprimare.

Statul australian Victoria a decis aplicarea legii aprobate de Parlament la finele anului trecut care interzice protestele anti avort. Actul normativ să aplică manifestațiilor care au loc pe o rază de 150 de metri de spitalele unde se practică întreruperi de sarcină. Măsura, cerută imperativ de Australian Sex Party, o formațiune politică creată în 2009 pentru a contracara influența religiei în politică, țintește manifestațiile, tot mai numeroase, împotriva femeilor care aleg să avorteze și a personalului medical care practică aceste intervenții, scrie The Guardian. Și asta pentru că activiștii pro viață încearcă prin orice mijloace să convingă femeile care ajung în aceste clinici să nu avorteze.

Dar, prin aplicarea acestei legi adoptate în 2015, orice protest al activiștilor anti avort este ilegal. Cei care nu respectă legea riscă amenzi sau chiar arestarea.

The Guardian scrie că luni după-amiază, poliția australiană a alungat un bărbat care staționa în fața unei clinici, ținând în mână o Biblie și un rozariu.

Ministrul Sănătății statului Victoria, Jill Hennessey, apără cu tărie actul normativ, susÈ›inând că „femeile care doresc să avorteze au fost mult prea mult timp intimidate, iar acum a venit vremea ca acest lucru să înceteze”.

ActiviÈ™tii pro avort sunt revoltaÈ›i de actul normativ. „ÃŽn alte state australiene, explică un purtător de cuvânt al grupului Helpers of God’s Precious Infants, vom continua să oferim ajutorul nostru femeilor È™i copiilor lor: libertatea cuvântului nu va fi înăbuÈ™ită”.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *