Home / Stiri Externe / Atentat într-o biserică catolică din Franța: Reprezentanții religioși cer întărirea securității lăcașurilor de cult

Atentat într-o biserică catolică din Franța: Reprezentanții religioși cer întărirea securității lăcașurilor de cult

 

Reprezentanții cultelor din Franța i-au cerut miercuri președintelui Francois Hollande ca lăcașurile de cult să facă „obiectul unei atenții mai mari” din partea autorităților în materie de securitate, a declarat rectorul Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur, potrivit AFP.
„Am dori din toată inima, și unii și alții, ca lăcașurile noastre de cult (evreiești, creștine, musulmane …) să fie obiectul unei atenții mai mari, unei atenții susținute, pentru că până și cel mai umil dintre lăcașurile de cult poate fi ținta unei agresiuni”, a spus el în finalul unei reuniuni la președinția franceză, a doua zi după asasinarea unui preot într-o biserică catolică în nord-vestul țării.

Rectorul Marii Moschei din Paris și-a exprimat de asemenea, „în numele musulmanilor din Franța”, doliul intens și durerea pe care o resimt în fața anunțului acestui sacrilegiu blasfemator, contrar oricărei învățături a religiei noastre”.

El a sugerat, de asemenea, o „reformă a instituțiilor” islamului din Franța, estimând că „ar fi timpul pentru musulmani să conștientizeze ceea ce nu merge în această viziune mondială a islamului și ca musulmanii din Franța să aibă inițiativa unei formări mult mai atente a credincioșilor noștri”.

Doi jihadiști, între care un francez cunoscut serviciilor antiteroriste, au pătruns marți dimineața în biserica din Saint-Etienne-de-Rouvray, cartier muncitoresc din apropiere de Rouen, în nord-vestul Franței, în timpul slujbei de dimineață și au luat ostatice șase persoane, între care preotul, trei călugărițe și un cuplu.

Preotul octogenar, Jacques Hamel, a fost ucis. Potrivit AFP, jihadiștii au fost împușcați de poliție în momentul în care au ieșit din biserică, strigând „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare”).

Acest atac a avut loc după mai mult de un de la eșuarea unei tentative de atentat în aprilie 2015 împotriva altui lăcaș de cult creștin, o biserică catolică din Villejuif, într-o suburbie pariziană.

Sursa: www.agerpres.ro

 

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *