Home / Stiri Externe / Atentat într-o biserică catolică din Franța: Reprezentanții religioși cer întărirea securității lăcașurilor de cult

Atentat într-o biserică catolică din Franța: Reprezentanții religioși cer întărirea securității lăcașurilor de cult

 

ReprezentanÈ›ii cultelor din FranÈ›a i-au cerut miercuri preÈ™edintelui Francois Hollande ca lăcaÈ™urile de cult să facă „obiectul unei atenÈ›ii mai mari” din partea autorităților în materie de securitate, a declarat rectorul Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur, potrivit AFP.
„Am dori din toată inima, È™i unii È™i alÈ›ii, ca lăcaÈ™urile noastre de cult (evreieÈ™ti, creÈ™tine, musulmane …) să fie obiectul unei atenÈ›ii mai mari, unei atenÈ›ii susÈ›inute, pentru că până È™i cel mai umil dintre lăcaÈ™urile de cult poate fi È›inta unei agresiuni”, a spus el în finalul unei reuniuni la preÈ™edinÈ›ia franceză, a doua zi după asasinarea unui preot într-o biserică catolică în nord-vestul țării.

Rectorul Marii Moschei din Paris È™i-a exprimat de asemenea, „în numele musulmanilor din FranÈ›a”, doliul intens È™i durerea pe care o resimt în faÈ›a anunÈ›ului acestui sacrilegiu blasfemator, contrar oricărei învățături a religiei noastre”.

El a sugerat, de asemenea, o „reformă a instituÈ›iilor” islamului din FranÈ›a, estimând că „ar fi timpul pentru musulmani să conÈ™tientizeze ceea ce nu merge în această viziune mondială a islamului È™i ca musulmanii din FranÈ›a să aibă iniÈ›iativa unei formări mult mai atente a credincioÈ™ilor noÈ™tri”.

Doi jihadiști, între care un francez cunoscut serviciilor antiteroriste, au pătruns marți dimineața în biserica din Saint-Etienne-de-Rouvray, cartier muncitoresc din apropiere de Rouen, în nord-vestul Franței, în timpul slujbei de dimineață și au luat ostatice șase persoane, între care preotul, trei călugărițe și un cuplu.

Preotul octogenar, Jacques Hamel, a fost ucis. Potrivit AFP, jihadiÈ™tii au fost împuÈ™caÈ›i de poliÈ›ie în momentul în care au ieÈ™it din biserică, strigând „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare”).

Acest atac a avut loc după mai mult de un de la eșuarea unei tentative de atentat în aprilie 2015 împotriva altui lăcaș de cult creștin, o biserică catolică din Villejuif, într-o suburbie pariziană.

Sursa: www.agerpres.ro

 

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *