Home / Stiri Externe / Ambasadorul nominalizat al SUA la ONU, Nikki Haley, se opune definirii avortului ca drept al omului, pronunțându-se „puternic pro-viață”

Ambasadorul nominalizat al SUA la ONU, Nikki Haley, se opune definirii avortului ca drept al omului, pronunțându-se „puternic pro-viață”

de Steven Ertelt, LifeNews, 19 ianuarie 2017

În timpul audierii de confirmare miercuri, ambasadorul nominalizat de Donald Trump la ONU, Nikki Haley, a declarat Comitetului pentru Relații Externe al Senatului că ea se va opune avortului la nivel internațional, pronunțându-se „puternic pro-viață.”

Ambasadorul SUA la ONU este important, deoarece statele pro-avort presează Națiunile Unite să acorde avortului statutul de drept al omului. Anterior, administrația Obama s-a alăturat celorlalte state pro-avort pentru a promova avortul la nivel internațional. În calitate de ambasador al ONU, fost guvernator Nikki Haley ar putea ajuta la stoparea acestei promovări și va putea să contribuie la respectarea drepturilor copiilor nenăscuți în cadrul acestui organism internațional.

Guvernatorul republican din Carolina de Sud va acționa conform poziției ei pro-viață la Organizația Națiunilor Unite.

„Sunt puternic pro-viață, astfel încât voi sprijini orice putem face pentru evita avorturile și a ști care sunt alternativele disponibile la avorturi  sau pentru a le feri de a nu ști ce este disponibil, voi sprijini”, a declarat ea.

Activiștii pro-avort încercă de zeci de ani să influențeze Comitetul ONU pentru Drepturile omului. În toamna anului trecut, Stefano Gennarini a declarat pentru LifeNews că acest comitet a publicat un proiect de aviz cu privire la „dreptul la viață” în dreptul internațional, care acordă mamelor dreptul de a avorta copiii lor.

Dar la nivel mondial crește nivelul de sprijin pentru protejarea dreptului la viață al copilului nenăscut și a mamei sale de violența avortului. În ciuda presiunilor, statele își apără tot mai mult valorile religioase și culturale, precum și suveranitatea legilor naționale în timpul negocierilor în cadrul ONU. De aceea, organizațiile radicale pro-avort sunt din ce în ce mai frustrate.

Cu toate acestea, ONU a încercat să pedepsească statele pro-viață. După cum a relatat LifeNews.com, Comitetul pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite a sancționat Peru în decembrie, forțând acest stat să plătească despăgubiri unei femei căreia nu i s-a permis să-și avorteze copilul. Comitetul ONU a declarat avortul un „drept al omului” în acest caz și a declarat că Peru a greșit negând un așa-zis „drept la avort”.

Nikki Haley a sprijinit legislația pro-viață în calitate de guvernator al statului Carolina de Sud. În timpul audierilor pentru numirea sa, ea a declarat:

Cred că fiecare viață are o valoare și este binecuvântată de Dumnezeu. Soțul meu a fost adoptat și de convingerile mele pro-viață provin din faptul că se simt binecuvântările acestei valori în fiecare zi știind cineva a ales viața pentru el. Le văd în fiecare zi în cei doi copii ai mei, uitându-mă la ei cum cresc. Speranța mea este că vom continua să încurajăm și să depunem eforturi în vederea educație despre valoarea vieții.

Atitudinea pro-viață a lui Nikki Haley cât timp a ocupat funcția de guvernator i-a adus sprijinul grupărilor pro-viață din Carolina de Sud. Ea este cea care a dispus o anchetă la clinici de avort din Carolina de Sud ca urmare a scandalului național iscat de vânzarea ilegală de către rețeaua de avort Planned Parenthood de copii avortați și organe ale acestora, oficiali din domeniul sănătății au constatat mai multe încălcări ale legii. Ulterior, Nikki Haley a declarat că ancheta a constatat încălcări ale legilor sau ale regulamentelor de către toate cele trei clinici de avort in stat, inclusiv una operată de Planned Parenthood. Haley a explicat într-o declarație scrisă:

Întreaga țară a fost șocată de videoclipurile care arată disprețul terifiant al angajaților Planned Parenthood pentru viața umană. Aceasta m-a determinat să solicit agenției de resort a statului nostru să investigheze dacă o astfel de ilegalitate a avut loc în statul nostru. Departamentul de Sănătate și Control al Mediului (Department of Health and Environmental Control – DHEC) a finalizat acum investigația și a ajuns la concluzia că toate cele trei clinici de avort din stat încalcă legile sau a regulamentele Carolinei de Sud.

Susțin pe deplin acțiunile DHEC, inclusiv sesizarea chestiunii la departamentul de punere în aplicare a legilor. Carolina de Sud este un stat care are compasiune și un stat de drept. Nu vom tolera o încălcare a legii, de orice fel, și în special care se referă la tratamentul dur al vieții umane.

În 2012, Nikki Haley a semnat două legi pro-viață importante și a fost beneficiat de sprijinul mișcării pro-viață din stat, ai cărei membri au fost entuziasmați de acțiunile ei în vederea protejării copiilor nenăscuți și a stopării avorturilor în Carolina de Sud.

La Centrul pentru sprijinul femeii însărcinate Carolina Pregnancy Center din Spartanburg, într-o ceremonie oficială, ea a semnat Opt Out of Abortion Act, prin care se cerea stoparea finanțării avortului din bani publici în Carolina de Sud, și Born-Alive Infant Protection Act. Born-Alive Infant Act protejează copiii care sunt născuți vii după un avort să nu fie lăsați în mod intenționat să moară după aceea. Legislația definește un copil născut viu ca persoană, chiar dacă copilul supraviețuiește o tentativă de avort, și impune ca acești copii să nu poată fi tratate ca deșeuri medicale pentru nici un mod sau uciși în mod deliberat din cauza faptului că sunt nedoriți.

Nikki Haley a declarat că atitudinea pro-viață „nu este partizană” politic și nu ar trebui să fie o temă politizată.

Haley a criticat mass-media pentru că dă impresia că femeile sunt interesate doar de contracepție.

 

Sursa: stiripentruviata.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *