Home / Stiri Externe / Algeria – cinci ani de închisoare pentru că a vorbit de Isus pe Facebook

Algeria – cinci ani de închisoare pentru că a vorbit de Isus pe Facebook

Un creÈ™tin din Algeria a fost acuzat de blasfemie contra islamului È™i implicit a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în această È›ară din nordul Africii. Faptul a fost denunÈ›at de organizaÈ›ia Middle East…
Un creștin din Algeria a fost acuzat de blasfemie contra islamului și implicit a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în această țară din nordul Africii. Faptul a fost denunțat de organizația Middle East Concern, care relatează că Slimani Bouhafs, a scris pe Facebook despre faptul că lumina lui Isus depășește „minciuna islamului și a profetului acestuia”. Bărbatul s-a convertit de la islam la creștinism în 1997, de atunci dovedind o credință statornică și militantă.

Arestarea creștinului s-a produs în 31 Iulie, când a fost interogat de procuror, cu toate că acesta nu avea un avocat. Tribunalul a fixat ziua procesului pentru duminică 7 August când a fost judecat. Deși familia și o organizație seculară din Algeria au chemat un avocat, tribunalul nu l-a acceptat motivând că acuzatul a decis să se apere singur.

În urma procesului, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa maximă pentru blasfemie, prevăzută de codul penal din Algeria, cinci ani de închisoare și plata unei amenzi foarte consistente. Biserica Protestantă din Algeria are intenția de a face apel față de această decizie a tribunalului.

Algeria este o țară cu o populație de 40 de milioane de locuitori din care cel puțin 39 000 sunt creștini (0,01 %). În clasamentul alcătuit de Open Doors, privitor la persecuția creștinilor în lume, în anul 2015 Algeria ocupă locul 37.

Open Doors informează că guvernul Algeriei exercită constant presiuni asupra creștinilor aplicând o legislație tot mai islamică. Majorității bisericilor le este interzis să-L adore pe Dumnezeu în public și majoritatea creștinilor își trăiesc credința în secret.

De asemenea, Open Doors face apel la toți creștinii din întreaga lume să-l susțină pe Slimani în rugăciune pentru ca acesta să poată rezista în închisoare și să poată să-L mărturisească pe Domnul și în aceste condiții. Slimani suferă de reumatism inflamator, situație ce se înrăutățește din cauza stresului.

Sursa: benidradici.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *