Home / Resurse Crestine / Predici Video / Pitt Popovici – Mulțumiți-va cu ce aveți!

Pitt Popovici – Mulțumiți-va cu ce aveți!

Mesaj și pentru tineri și pentru bătrâni, mesaj foarte important în aceste vremuri.

Noi traim intr-un veac de nemultumiri. Sotul nu-i multumit de sotie, sotia nu-i multumita de sot. Parintii nu-s multumiti de copii, copiii nu-s multumiti de parinti. Patronii nu-s multumiti de slujitori, slujitorii nu-s multumiti de patroni. Si ceea ce s-a intamplat la Paris e dovada de nemultumire….

O Doamne, lasa-ne sa traim ceea ce scrie aici: Multumiti-va cu ce aveti. Sunt atatea, plangerile astazi, de nemultumiri. De fapt, ap. Pavel in Epistola a doua catre Timotei la cap 3 spune ca vor fi vremuri grele. Si printre motivele care fac ca vremurile sa fie grele e si acesta: oamenii vor fi nemultumitori. Si nu-s multumiti cei din afara si nu-s multumiti cei din launtru in biserica. Pastorii nu sunt multumiti de membrii si membrii nu sunt multumiti de pastori. O Doamne, ai mila de noi. „Multumiti-va cu ce aveti.” In cuvantul sfant ne este aratat cativa care au fost nemultumiti si la ce au ajuns cu nemultumirea lor.

[…..]

Vine sarbatoarea multumirii si multi nemultumiti, la sarbatoarea multumirii, multumesc Domnului ca fariseul de alta data: „Eu asa, asa, asa..” Si multumeste, dar el e nemultumit pana in pulberea pamantului. As vrea ca Duhul Domnului sa va pregateasca pentru serbarea de Ziua Multumirii. Si Duhul Domnului mi-a pus pe inima un gand. Si tineri si batrani, acasa, aveti vreo 10 zile pana la sarbatoare. Luati Biblia si cautati si notati, cat de bogat sunt eu. Fiecare pentru sine. Adica, un fel de inventar al averii. Ca atunci cand vine ziua de multumire sa aveti pentru ce sa multumiti.

Cand cineva e multumit, Solomon spune ca are un ospat necurmat. SI chiar daca starea asta de multumire, asta infrunta conditiile in care te afli, asta te infrunta greutatile care vin. Vrajmasul profita de toate nemultumirile. Si vin greutati si necazuri. Cand cineva e satul, e multumit si nu-i mai trebuie, infrunta ispitele. Invatati, e un adevar scump al Cuvantului Sfant. Vreau sa fiti mai mult ca biruitori. De aceea, am zis, as vrea ca Duhul Domnului sa va deschida si ochii si urechile si inima la cuvantul acesta si multumiti-va cu ce aveti.

Cum poti sa fii multumit? Filipeni 4 –

E un text care il stiti, dar nu il traiti:
10 Am avut o mare bucurie în Domnul, că, în sfârşit, aţi putut să vă înnoiţi iarăşi simţămintele* voastre faţă de mine. Vă gândeaţi voi la aşa ceva, dar vă lipsea prilejul.
11 Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu* mulţumit cu starea în care mă găsesc.
12 Ştiu* să trăiesc smerit şi ştiu să trăiesc în belşug. În totul şi pretutindeni m-am deprins să fiu sătul şi flămând, să fiu în belşug şi să fiu în lipsă.
13 Pot totul* în Hristos, care mă întăreşte.

M-am deprins sa fiu multumit. Doamne, invata-ne lectia asta, sa ne deprindem, sa nu ne vaicarim. Sa-i multumim Domnului, ca cine-I multumeste prin viata, Il arata pe Domnul.

Cand Wesley mergea din Anglia ca sa fie misionar aici in America intre pieile rosii, pe corabie, au fost o serie de frati menoniti. Ei au stat de vorba cu Wesley. El merge misionar, sa pocaiasca pieile rosii, dar el nu avea inca mantuirea. Si pe corabie a fost o furtuna mare. Corabia era sa fie franta. Toti ingrijorati, toti framantati, toti strigau: „Oh Doamne! Oh Doamne!” Si Wesley merge la cabina unde erau menonitii si menonitii cantau si se bucurau. Si au oprit: „Cum puteti sa cantati si sa va rugati in furtuna asta? ” „Pai, Tata e cel care conduce furtuna.”

Pai fratilor, avem un tata mare si minunat! Faceti ca viata voastra sa dovedeasca altora ce bun tata avem. Wesley a fost doborat de menoniti. N-au staruit de el sa-si recunaosca starea lui. Dar a ajuns sa-si recunoasca starea. Si dupa doi ani, aici si la alte insule unde a fost, s-a intors inapoi in Anglia si a spus: „Am mers sa-i mantuim pe cei din insulele Americii si noi nu eram mantuiti. Necredinta da nemultumirea. Aici in text ne este aratat ca avem promisiunea: Nicidecum n-am sa te las. Cu nici un chip nu te voi parasi. Vin vremuri grele, fratii mei si surori. Multumiti-va cu ce aveti si dati slava Domnului si pentru inchisori si pentru greutati si pentru batai. Doamne, ajuta-ne!

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Check Also

Florin Ianovici РLucrul pe care Dumnezeu ̨l face cel mai greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *