Home / Resurse Crestine / Articole / Viorel Iuga – Mai bine pentru copiii Norvegiei!

Viorel Iuga – Mai bine pentru copiii Norvegiei!

După ce am fost obligat să aflu mai multe despre Norvegia, am început să mă gândesc mai serios şi la copiii ei. Copiii Norvegiei trebuie iubiţi. Dar cum să ne arătăm iubirea faţă de ei? Să mergem pe varianta cunoscută de noi sau pe varianta ofeită de Norvegia? Varianta Norvegiei este realtiv simplă. „Indiferent că eşti sau nu al nostru, câtă vreme eşti pe teritoriul nostru, noi decidem ce este mai bine pentru copilul tău. Astfel, dacă noi vom considera că pentru copil este mai avantajoasă despărţirea de părinţi, indiferent care sunt riscurile şi traumele, aşa vom face.”

Adoptând o gândire similară, europenii ar putea spune: „Norvegia, noi îţi iubim copiii mai bine ca tine. Noi vrem să crească mai bine decât doreşti tu. Copii tăi au drepturi şi în frământarea noastră pentru binele lor, am găsit pe cineva care îi poate creşte mai bine. Învăţând tot de la tine, îţi vom spune şi unde îi ducem: în Rusia. Sperăm că îi va dori pe toţi. În cazul în care „Mama Rusia” nu îi poate accepta pe toţi, îi vom împrăştia prin mai multe ţări că, din câte înţelegem noi, aşa va fi mai bine pentru ei. Nu îţi place soluţia propusă? Nicio problemă! Apelând la legile democraţiei, te asigurăm că poţi porni pentru recuperarea lor un proces în fiecare an. Dacă îl vei câştiga, copiii se vor întoarce acasă. Bine, nu putem să îţi garantăm 100%. Dacă un „specialist” ne va convinge că trauma desăprţirii de ţara de adopţie este prea mare, copiii tăi vor rămâne la alţii, iar tu, sigur, vei avea dreptul la un alt proces… Te întrebi cine decide totuşi binele copiilor tăi? Evident, noi! Câtă vreme mai eşti prin zona aceasta a lumii, noi, europenii, ştim ce este mai bine pentru copiii tăi. Doar nu-ţi imaginezi că ai ştii tu mai bine…”

Lângă varianta învăţată recent de la tine, Norvegia, ar exista şi varianta „old fashion”. Probabil ar fi mai bine să îţi lăsăm copiii acasă şi să îi creşti aşa cum doreşti.

Este adevărat, noi ne-am bucura să îi creşti cum doreşte Dumnezeu, dar nu îţi putem impune. Aşa că, rămânând lângă ceea ce ne-a poruncit Mântuitorul, noi ne vom ruga pentru părinţii şi copiii tăi. Ne-am bucura mult dacă v-aţi întoarce la originile creştine… Poţi să te superi pe noi, dar să ştii, noi chiar dorim binele copiilor tăi. Diferenţa este că nu ne limităm la binele lor vremelnic, ci am luat în calcul şi binele lor veşnic.
Şi dacă noi am decis să procedăm în felul acesta, nu crezi că ar fi frumos din partea ta să procedezi la fel???
Nu crezi că ar fi mai înţelept să redai copiii familiilor naturale şi dacă tot ai bani să îi ajuţi pe părinţi să îi crească cu respect faţă de Dumnezeu şi de semeni?
Mai aprinde puţin lumina!

Poate te luminezi şi tu!

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt ușor și dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *