Home / Resurse Crestine / Articole / Trăiești pentru că e har – Alexandru Fintoiu

Trăiești pentru că e har – Alexandru Fintoiu

 

Unii oameni împărățesc îmbrăcați în costum și cravată dând comenzi. Dumnezeu n-a purtat decât o cămașă dintr-o singură bucată iar porunca Lui e dragostea. Psalmul 93 ne spune despre El că împărățește având ca haină măreția.

Noi credem că Îl putem impresiona cu îmbrăcămintea, lucrurile sau banii noștrii dar Dumnezeu nu se lasă impresionat decât de sfințenie. Nici măcar nu-L interesează câte cruci faci sau câte biserici construiești.

Singura podoabă pe care o acceptă Hristos cu bucurie este sfințenia. Și nu cea de azi pe mâine, de o zi, o lună sau cea căpătată într-un moment de revelație. Pentru El sfințenia trebuie să fie pentru tot timpul cât vor ține vremurile.

Pentru noi nu e ușor. Pentru noi e luptă, uneori cădere, dar biruința nu se capătă cu flori ci în piroanele de la Golgota, având credință. Răstignit a fost El, dar puteam fi noi în locul Lui.

Există oameni care nu își pot explica în cuvinte ce este harul. Harul de fapt este ceea ce trăim noi la biserică, la volan, acasă, la serviciu, la munte, în vacanță sau când dormim. Puteam muri de o mie de ori într-o oră a unei zile oarecare, dar trăim. Trăim har.

Sunt oameni care mor mușcând dintr-un măr. Dar tu trăiești pentru că îndurările Domnului n-au ajuns la capăt.

Iată un motiv dintr-o mie pentru care să-L lauzi. Restul motivelor le poți spune tu.

Alexandru Fintoiu

Sursa: radiociresarii.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *