Home / Resurse Crestine / Articole / Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex, principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii. La Bruxelles există un târg de unde homosexualii pot „comanda” copii. Un bebe costă cel puțin 60.000 de dolari

Surogația – Exploatare a femeilor și trafic cu ființe umane. Cuplurile de același sex, principalii beneficiari ai tranzacțiilor cu copii. La Bruxelles există un târg de unde homosexualii pot „comanda” copii. Un bebe costă cel puțin 60.000 de dolari

Joi, 20 octombrie, la Bruxelles, a avut loc simpozionul media „O criză de ConÈ™tiință? Identitatea europeană la răscruce”, unde s-au dezbătut temele legate de libertatea de conÈ™tiință, eutanasie sau familie È™i căsătorie în contextul politic european actual. S-a discutat È™i despre consecinÈ›ele juridice si morale ale unei practici din ce în ce mai răspândite în lume: mama surogat sau mama purtătoare – o nouă modalitate de a exploata femeile È™i de a face trafic cu fiinÈ›e umane, transformând copiii în bunuri comerciale.

Invitații care au abordat aceste teme au fost dr. Adina Portaru, avocat ADF International, Sophia Kuby, Director UE Advocacy ADF International (Bruxelles) și Andreas Thonhauser, Director de Comunicare ADF International (Viena).

Dr. Adina Portaru, avocat al ADF International (Bruxelles), a vorbit despre cazul unui bărbat belgian, a cărui mamă a fost eutanasiată de statul belgian, fără consimțământul său. S-a vorbit și despre cazul a două moașe din Suedia care au refuzat să facă avort, din acest motiv fiindu-le încheiate contractele de muncă.

„ De exemplu, pe partea de eutanasie am prezentat cazul unui cetățean belgian a cărui mamă a fost eutanasiată fără știrea acestuia. Este o violare flagrantă a drepturilor omului întrucât dânsul consideră că mama i-a fost pratic furată de statul belgian care nu l-a informat în niciun fel de actul care urma să aibă loc în spital. De asemenea am discutat și două cazuri ale moașelor suedeze care nu au mai putut să practice meseria pentru care de fapt s-au instruit o întreagă viață, deoarece statul le-a refuzat dreptul de a fi în concordanță cu libertatea lor religioasă sau de conștiință. Concret, au refuzat să săvârșească avort din motive de conștiință, au informat spitalul de acest lucru iar contractele de muncă le-au fost încheiate. Astfel acestea s-au mutat în Norvegia pentru a putea practica, pentru a putea fi în conformitate cu conștiința și credința lor religioasă, pentru a putea să aducă viață în lume, motivul principal pentru care s-au antrenat și s-au instruit pentru a practica această profesie”, a spus dr. Adina Portaru, avocat, ADF International (Bruxelles).

Sophia Kuby, EU Advocacy, ADF International (Bruxelles) a vorbit despre surogația și modul în care societatea modernă a transformat copilul într-un bun tranzacționat. Mai rău este că există o „piață de vânzare” a acestor copii, care este estimată la circa 5 miliarde de dolari pe an.

„CondiÈ›ia de surogat presupune existenÈ›a unui cuplu cu membri de acelaÈ™i sex sau heterosexual care comandă copilul. Ei nu pot avea copii fie deoarece au acelaÈ™i sex, fie din alte motive pentru care nu pot avea copii biologici. Cuplul încheie un contract cel mai adesea cu o agenÈ›ie, comandă copilul, iar agenÈ›ia se asigură că există sperma È™i ovulul care este fertilizat într-un anumit loc È™i implantat într-o a treia femeie, mama surogat care va fi însărcinată È™i va duce sarcina la termen È™i apoi va da naÈ™tere copilului, care imediat va fi luat de lângă ea È™i încredinÈ›at părinÈ›ilor care l-au comandat. Problema aici e că copilul devine un bun, un obiect al contractului, dar È™i femeia va fi totodată obiectul contractului. Femeia prin corpul ei devine un furnizor de servicii, ceea ce încalcă profund legile internaÈ›ionale, în special ConvenÈ›ia de la Oviedo, care spune că corpul uman nu poate fi folosit în niciun fel pentru obÈ›inerea unui beneficiu financiar. ÃŽn cazul mamelor surogat problema este că există deja o piață internaÈ›ională estimată a fi o piață de cca 5 miliarde de dolari pe an, deÈ™i sunt încă interzise în majoritatea țărilor. Deci ne confruntăm aici cu o piață internaÈ›ională transfrontalieră complet nereglementată sau chiar ilegală de cumpărare È™i vânzare de copii È™i de exploatare a femeilor sărace deoarece realitatea este că avem cupluri bogate din Occident care cumpără un copil cu o mamă surogat, de exemplu în India, È™i care este mult mai săracă, are nevoie disperată de a plăti studiile fiului È™i face aceasta deoarece sunt bani buni pentru o muncă relativ uÈ™oară”.

Sophia Kuby a continuat afirmând că prin surogație i se neagă dreptul copilului de a avea o mamă și un tată, deoarece se poate ajunge la situația în care șase adulți pretind că sunt părinții bebelușului.

„De fapt, ceea ce stă la baza acestui serviciu în acest caz și care duce la un fel de haos este faptul că i se neagă în mod deliberat și planificat copilului dreptul de a avea o mamă și un tată, deoarece se poate ajunge la situația în care șase adulți pretind că sunt părinții copilului. Avem donatoarea de ovule, donatorul de spermă, așadar părinții biologici, mama surogat care poartă copilul în pântece, iar dacă aceasta este căsătorită avem tatăl care poate să își ceară drepturile parentale și într-un final avem cuplul care a comandat copilul. Deci copilului îi este negată propria identitate, care este un alt drept internațional al fiecărui copil, acela de a-ți cunoaște originile, de a ști de unde vii. Toate astea nu mai sunt posibile și creează un haos juridic, duc la o generație de copii care practic au suferit numeroase abandonuri chiar înainte de a se naște: abandonul biologic, al mamei surogat și apoi avem cazurile mediatizate referitoare la abandonul părinților care au comandat copilul, dacă nu sunt mulțumiți de calitatea produsului. Este greu să spui asta, dar avem astfel de cazuri dacă ne gândim la bebelușul Gammy din Thailanda. Când mama lui a rămas însărcinată cu gemeni, cuplul care comandase copilul a spus că voia doar unul, nu doi, iar al doilea bebeluș avea sindromul Down și ei au spus că voiau un copil sănătos, nu unul bolnav. Rezultatul a fost că mama surogat, având compasiune pentru ceea ce era un fel de copil, a hotărât să îl păstreze, spunându-le că nu era o rămășiță, ci un copil în adevăratul sens”, a spus ea.

Principala piață pentru copiii proveniți din sarcini surogat o reprezintă cuplurile din persoane de același sex. În Belgia există chiar un „târg” pe seama mamelor surogat, la care participă doar bărbați și cupluri homosexuale. Se numește „Bărbați cu copii”:

„Desigur, cuplurile de acelaÈ™i sex constituie o piață primară deoarece evident există bărbaÈ›i, femei, cupluri infertile, iar asta constituie o reală problemă în societatea de astăzi, iar în ceea ce priveÈ™te cuplurile de acelaÈ™i sex, nu există posibilitatea să aibă copii, È™i nu accidental, ci absolut normal. BineînÈ›eles că ei reprezintă o È›intă primară pe piață È™i nu e doar interpretarea mea, când vezi că avem aici în Bruxelles, pentru a treia oară un eveniment comercial pe tema mamelor surogat numit „BărbaÈ›i cu copii” – doar bărbaÈ›ii È™i cuplurile formate din bărbaÈ›i au dreptul să participe, fiind excluse femeile. Este un târg comercial la care participă agenÈ›ii din SUA, Canada, Israel, din țări în care predomină serviciile.

Pur È™i simplu È›i se oferă să cumperi un copil È™i poÈ›i semna contractul. Am văzut lista de preÈ›uri È™i un copil costă între 60.000 È™i 120.000 de dolari în funcÈ›ie de calitatea pe care o doreÈ™ti, dacă ovulele provin sau nu de la femei cu studii superioare È™i uneori în funcÈ›ie de factorul etnic, dacă femeia este blondă cu ochi albaÈ™trii…Asta e realitatea. Am văzut astfel de liste. Pot merge acolo doar bărbaÈ›ii, semnează contractul È™i 18 luni mai târziu vor avea copilul”, a spus Sophia Kuby,

Sursa: www.activenews.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *