Home / Resurse Crestine / Articole / SOARTA OPORTUNISTULUI CĂZUT DIN COPAC… ~ de Samy Tutac

SOARTA OPORTUNISTULUI CĂZUT DIN COPAC… ~ de Samy Tutac

 

Există un soi de oameni, îi găseÈ™ti peste tot, în afaceri, în politică, în viaÈ›a reală…È™i din păcate È™i în viaÈ›a confesională. Ei sunt totdeauna în toate, nu ratează nici o nouă „oportunitate” È™i lasă impresia că toată lumea e la picioarele lor. Se întâmplă uneori că, aceÈ™ti oportuniÈ™ti neobosiÈ›i, se trezesc pierzând oportunitatea vieÈ›ii lor, exact ca hoÈ›ul care, cățărându-se în copacul de lângă casă, cade din copac exact în momentul când era gata să intre în casă prin geamul deschis. Ce poÈ›i învăța din lecÈ›iile oferite de soarta parvenitului căzut din copac, a oportunistului care pierde oportunitatea?
Mai întâi că orice „construcÈ›ie artificială” nu are viață lungă. AÈ™a e în politică, în afaceri, în viaÈ›a reală È™i chiar în cea confesională. „Picioarele de lut” se prăbuÈ™esc până la urmă sub presiunea „gonflării”, indiferent cât de spectaculoase par la un moment dat È™i indiferent cât de strălucitor pare „capul de aur”. Pentru aprofundare merită citit cu atenÈ›ie Daniel 2:31-45.
Apoi, asta e soarta celor care au parvenit folosindu-se de tot felul de jocuri de culise și mizând pe naivitatea celorlalți. Aceștia depind exclusiv de aranjamente și oportunități, numai că la un moment dat ajung să aibă soarta căpușei care s-a umflat atât de tare încât s-a spart. Cei mai afectați de căderea din copac a parvenitului, amator de oportunități, sunt cei care depind exclusiv de soarta lui. Și în secunda în care el se prăbușește trage dupa el tot. Pentru aprofundare merită citit cu atenție Apocalipsa 12:7-12.
Și încă ceva, oprtunistul care pierde oportunitatea, pe mâna lui, demonstrează din nou că răbdarea este o virtute. Așa e în politică, în afaceri, în viața reală și chiar în cea confesională. Cu răbdare se rezolvă în cel mai favorabil mod cu putință chestiunile cele mai arzătoare, cu rabdare se câștigă marile bătălii, cu răbdare sunt puși acolo unde le este locul toți oportuniștii căzuți din copac și frustrați că alții s-au dovedit a fi cu mult mai abili jucători decât au fost ei vreodată. Pentru aprofundare merită citit cu atenție 2 Samuel 5:1-5.
Cu timpul marii oportuniÈ™ti rămân pe margine, plângând singuri pe mormântul fără flori al „oportunităților” pierdute È™i vărsându-È™i, din când în când, veninul pe Facebook, È™i privind cum, cu răbdare, alÈ›ii au oportunitatea să facă istorie. Până la urmă, nici măcar o ironie nu e. E doar logica vieÈ›ii. Sau cum ar zice Sfântul Pavel:“Nu vă înÈ™elaÈ›i! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ce seamănă omul, aceea va secera.” (Galateni 6:7 NTR)
Samy Tuțac

Sursa: www.facebook.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *