Home / Resurse Crestine / Articole / Slava lui Cristos la Rio

Slava lui Cristos la Rio

Eram tentat să pun un alt titlu: “Aur pentru Cristos la Rio”, dar am renunțat căci am realizat că a Lui este nu numai aurul, argintul, bronzul, ci toată cinstea, onoarea, consacrarea și proslăvirea în vecii vecilor! Am ales acest titlu, pentru că da, slava lui Cristos se vede la Rio și că acolo, Îsi primește slava intr-un mod neașteptat și frumos. Nu mă refer aici la celebra statuie a lui Isus Mantuitorul care a devenit o emblemă a marelui oraș de prin 1923și care este admirată probabil de mulți în aceste zile. (Ea a străjuit “blândă” orașul, în ciuda faptului că pe strazile lui se întamplă în fiecare an, lucruri detestabile, care Îl dezonorează).

Mărturisesc că așteptările “spirituale” de la aceste jocuri au fost la nivel scăzut, tinând cont de locul unde au fost organizate: orașul cunoscutului festival, cu plaja Copacabana, cu concursurile sale de samba care atrag în fiecare an mii de turiști, în căutarea a tot ce înseamnă senzualitate și degradare morală…

Însă, când am văzut cum, aproape în fiecare zi, curg relatari despre sportivi care Îi dau credit lui Dumnezeu pentru succesul lor olimpic, mi-a mai venit inima la loc. Sportivi de toate națiiile, de toate culorile pielii – un mozaic etnic, dar uniți prin credința în Cristos și dorința de a-i da glorie lui Dumnezeu pentru succesul lor, pentru ce a pus în ei. Nu este aceasta o anticipare a diversității din Împărăție, în care fiecare neam îsi va aduce lauda și cinstirea ei între zidurile Noului Ierusalim?

Cum să nu te bucuri când auzi întrega echipa de rugby din Fiji lăudându-L pe Dumnezeu? Cum să nu te bucuri să o vezi pe gimnasta americana Simone Biles, plângând de bucurie și rostind rugăciuni de mulțumire? (Apropos, Biles este adoptată –încă un motiv de multumire pentru părinții adoptivi care i-au dat o șansă in viață!) Sau pe jamaicanul Usain Bolt, care ca și Eric Lidell altădată a fost făcut de Dumnezeu “iute de picior” și care când alerga, simțea plăcerea lui Dumnezeu în sprintul lui? Cum să nu te bucuri să o auzi pe Shaunae Miller, câstigătoarea aurului la cursa de 400 de m (femei) care a învins-o pe Allyson Felix și care a declarat că victoria ei este datorită lui Dumnezeu: “Îi dau lui Dumnezeu mulțumirile și lauda. El m-a adus aici. Este un moment atât de emoțional pentru mine, dar îi dau lui Dumnezeu mulțumirea și laudele mele”.

Asta după ce un alt atlet, Wayde van Niekerk , a doborat recordul la cursa de 400 de m și nu a ezitat să dea credit cui îi apartine de fapt performanța sa, lui Cristos Domnul. Să mai spunem ceva despre legendarul Michael Phelps, care cu putin timp înainte de Rio a avut o mărturie emoționantă în care mărturisește cum Dumnezeu l-a salvat de la sinucidere, după eșecuri personale și probleme grave, în ciuda palmaresului său demn de invidiat? Și lista ar putea continua…

Jocurile de la Rio au avut și continua să ofere multe surprize –unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Însa una din cele mai frumoase suprize este faptul că, poate niciodată la alte ediții anterioare acesteia, numele lui Cristos nu a fost mai des invocat și nici să primească credit pentru succesele olimpice ca la Rio. Doamne, folosește mărturia acestor sportivi pentru câstigarea altora la Tine! Fă ca toți cei care acum se luptă pentru un titlu sau “cunună care se poate vesteji”, să intre în cursa pentru cununa care nu se va vesteji! Iar pe noi cei care urmărim de departe ce se întamplă în arenele din Rio, motivează-ne tot mai mult să îți aducem slavă prin alergarea noastră spre premiul chemării cerești în Cristos! Să nu uităm că, noi suntem chiar acum în arenă, înconjurați de un nor așa mare de martori! Pentru slava Ta veșnică, Te rugăm!

Pastor Marius Birgean

Sursa: www.baptist-tm.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *