Home / Resurse Crestine / Articole / Oamenii in varsta, un camp de misiune pentru bisericile din China

Oamenii in varsta, un camp de misiune pentru bisericile din China

 

S-a estimat ca vor fi 400 de milioane de oameni peste 60 de ani si mai bine de 94 de milioane de oameni peste 80 de ani pana in 2021. Aceasta crestere a populatiei reprezinta o povara asupra societatii, mai ales pentru copii. Dar o solutie mai neconventionala isi face aparitia, pe masura ce tot mai multi chinezi in varsta incep sa mearga la biserica. Pentru unii seniori chinezi, venirea la biserica e ceva nou, dar se bucura sa fie alaturi de altii si sunt deschisi sa auda despre Isus

„Inainte sa vin la biserica, eram singura, deoarece copiii mei sunt plecati. Imi era frica de singuratate. Astazi, sunt inconjurata cu membri ai bisericii, petrec un timp placut la biserica si aud despre Dumnezeu”, ne-a spus una dintre participantele la programele bisericii.

Multi tineri se muta in orase ca sa-si gaseasca de lucru si isi aduc si parintii cu ei. Acum, bisericile din marile orase ale Chinei recunosc acest camp de misiune si organizeaza activitati pentru seniori.

„Sunt foarte incantat de aceasta lucrare. Ea ofera bisericii ocazia sa cunoasca membrii comunitatii locale. Nu toti cred in Isus, dar incercam sa le aratam ca ne pasa de ei si ca nu sunt singuri. Isus este intotdeauna cu ei”, ne-a zis unul dintre slujitorii bisericii.

De curand, liderii bisericilor au inceput sa observe ca tot mai multi tineri chinezi vin la serviciile de inchinare. Acestia sunt invitati de parintii lor pentru a se alatura comunitatii crestine.

Chinezii varstnici nu sunt prea deschisi fata de crestinism. Ei sunt loiali cailor stravechi. Bisericile locale lucreaza din greu ca sa-i implici in activitatile lor prin evenimente de inchinare si de slujire. Comunitatea crestina chineza spera sa ajunga astfel la aceasta importanta parte a societatii chineze.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *