Home / Resurse Crestine / Articole / Neobrazarea corectitudinii politice

Neobrazarea corectitudinii politice

Peste tot È™i cu orice ocazie în ultimii ani auzim vorbindu-se despre „corectitudinea politică”. Dar, defineÈ™te oare conceptul acesta ceea ce este cu adevărat corect? Recomand un excelent articol semnat de Mihail NeamÈ›u pe pagina lui de facebook (din care redau doar o parte), care prinde foarte bine esenÈ›a a ceea ce înseamnă propaganda progresistă a „corectitudinii politice”, cu menÈ›iunea că titlul îmi aparÈ›ine.
„Trăim vremuri de triumf È™i neobrăzare pentru propagandiÈ™tii din presă…Ne apropiem vertiginos de aceste culmi ale obiectivității progresiste. Când e citată opinia unui lider al dreptei europene pe subiecte delicate cum ar fi migraÈ›ia, suntem informaÈ›i prompt că e vorba despre un părerile unui „extremist”. Când ni se relatează o ucidere ritualică, posesorul de bombă, macetă È™i strigăt („Allahu akbar”) ne e prezentat drept „rezident francez” sau „cetățean german”. Motivele crimei, în general, rămân neidentificate de autorități.
ÃŽnfierare pe de o parte, neutralitate pe de altă parte. AÈ™a slujim noi adevărul istoriei contemporane È™i nevoile publicului larg. Jurnalismul „consensual” È™i „democratic” nu va pomeni identitatea religioasă a atacatorului din Orlando, dar va insista asupra identității sexuale a victimelor. De ce e important un detaliu, dar nu È™i celălalt? Sunt tainele meseriei, dragi prieteni. Să nu le iscodim cu impertinentele noastre mirări…
…Corectitudinea politică nu doar infantilizează prin dădăceală un public matur, consumator de informaÈ›ie. Corectitudinea politică minte sistematic prin tendenÈ›iozitate…Dacă redactorii de la Scânteia nu vedeau în vara lui 1987 iminenta prăbuÈ™ire a comunismului este pentru că propaganda i-a obiÈ™nuit cu gargara (ieftină ca braga), nu cu gândirea (mai grea È™i mai dureroasă). Viitorul lumii occidentale: câtă luciditate, atâta suferință.”
Mă întreb doar câți dintre creÈ™tinii de azi realizează cât de mult a influenÈ›at această propagandă mincinoasă, nu doar viaÈ›a noastră socială, ci È™i pe cea confesională. Cel mai tare mă îngrozeÈ™te faptul că această generaÈ›ie, superficială adesea, nu realizează „Căci taina fărădelegii lucrează deja; trebuie doar ca cel care-l împiedică acum să fie dat la o parte” (2 Tesaloniceni 2:7). Și mai dureros este semnalul de alarmă tras de profetul Daniel…”chiar È™i din cei înÈ›elepÈ›i, mulÈ›i vor cădea…” Numai Dumnezeu È™tie la ce s-ar ajunge dacă „zilele acelea n-ar fi fost scurtate…din pricina celor aleÈ™i.”

Sursa:  Samy Tuțac

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *