Home / Resurse Crestine / Articole / Momente care reflecta gloria divina

Momente care reflecta gloria divina

gloriaGloria Regelui si a Imparatiei Sale ne inconjoara:

Seara in care, la poalele muntelui ii admiri piscurile aproape de nori, sau dimineata, in mireasma padurii, te trezesc trilurile unor fiinte care concerteaza dupa partitura cerului; sau intr-o zi obisnuita, cand munca devine un mod de inchinare, iar inchinarea stil de viata, atunci totul parca devine sfant… si asta reflecta gloria Regelui si a Imparatiei Sale.

Tot ce este bun si frumos vine de la Cel care a creat ideea de bine si a definit frumosul in acord cu sine Insusi si cu creatia Sa originala.

Cand reusesti sa vezi un film valoros, neinfectat, care sa exprime ceva din Imparatia lui Dumnezeu: puritate, dragoste, curaj, adevar, sacrificiu, sau ceva nobil care pur si simplu te determina sa traiesti altfel, exemplul care te mobilizeaza… ai momente de reflectii ale gloriei divine.

Poate mult prea rar zarim reflectii ale gloriei Sale in ceea ce noi numim lumea materiala. De exemplu, atunci cand vezi un asfintit infiorator de frumos, si te lasi cuprins de romantism; sau cand esti in apa dinamica a marii, cand nu mai vezi pamantul decat unit cu cerul, si aceasta reflecta gloria Lui.

Uneori suntem mai sensibili si constientizam intr-un mod mai special prezenta lui Dumnezeu, sau a lucrurilor care poarta amprenta Lui. Oare nu reflecta gloria lui Regelui o pictura care te lasa inmarmurit de admiratie? Sau chiar apa rece care iti invioreaza sufletul?

Atunci cand vezi o oglindire a gloriei lui Dumnezeu esti mai aproape de a-L vedea pe Iisus. Toate lucrurile de pe acest pamant, inventate de om sau nu, au un scop. Scopul pentru care am fost creati noi este sa aducem glorie Creatorului nostru; iar glorie inseamna caracterul invizibil al lui Dumnezeu facut vizibil. (definitie Don Stephens).

Cand admiri un copil inocent, sau o mama care, in ciuda ridurilor ramane atat de frumoasa si plina de bunatate, sau o femeie oarecare dar cu o frumusete nepervertita, intr-adevar reflecta gloria Imparatiei; la fel, cand muzica parca divina, in timp ce o asculti, umezeste ochii, dar inalta sufletul, cand, poate nu vrei sa mai strici armonia cu aplauze, ci izbuctenesti in adorare pentru Cel care a inventat muzica.

Cand cineva devine liber de lanturile pacatului si viata ii este restaurata prin Duhul Sfant, sau vezi doi soti, fiecare dedicat binelui celuilant, oricine ar putea recunoaste ca asa trebuie sa fie, poate pentru a reflecta partasia din Trinitate.

Cum ar fi ca totul sa reflecte gloria Regelui si a Imparatiei Sale? Oare acesta sa fie un raspuns la Vie Imparatia Ta, faca-se voia Ta?

http://micaelbog.wordpress.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *