Home / Resurse Crestine / Articole / Merinde pentru drum – Florin Ianovici

Merinde pentru drum – Florin Ianovici

 

Plangerile lui Ieremia 3:21-23 „Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: „Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! ”

Esau a căzut în deznădejde pentru că nu mai rămăsese nicio binecuvântare pentru el. Geneza 27:38 „Esau a zis tatălui său: „N-ai decât această singură binecuvântare, tată? Binecuvântează-mă şi pe mine, tată!” Şi Esau a ridicat glasul şi a plâns. ” Așa e între oameni, dar nu și la Dumnezeu. Bunătățile Domnului nu s-au sfărșit. De aceea fii plin de speranță.

Ia fiecare zi în parte și fă tot ce poți ca să fii biruitor. Deznădejdea apare când lăsăm valul să ne poarte în derivă. Astăzi ai 24 de ore care ți-au fost dăruite. Încearcă să le așezi în ordine, să stabilești priorități, să chibzuiești cu atenție. Îndurările Lui se înnoiesc în fiecare dimineață așa că ia fiecare zi în parte și nu te gândi la cei vei face peste o lună sau un an.

Nădejdea nu este un drum solitar și plin de încrâncenare, ci este un drum alături de Dumnezeu, este o relație care se bizuie pe făgăduințele Sale. Cheia nădejdeii este relația ta cu Dumnezeu. Dacă de partea ta este Domnul oștirilor atunci poți nădăjdui pentru că credincioșia Lui este atât de mare.

Astăzi, 3 mai, începând cu orele 18,30, vă invităm la biserica Betel din Crângași unde va începe o serie de mesaje intitulată: ,,Merinde pentru drum’’. Din acest ciclu, primul mesaj va fi despre speranță.

Cum să te păzești de deznădejde?

Cum să te porți cu un om care și-a pierdut speranța?

Ce este și ce nu este nădejdea?

Drumul este lung și anevoios și călătoria nu este lipsită de primejdii. La drum ai nevoie de merinde…!

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *