Home / Resurse Crestine / Articole / Ispita vine cu manual de instrucțiuni – Marta Estera Popescu

Ispita vine cu manual de instrucțiuni – Marta Estera Popescu

 

Ziua se apropie de sfârșit. Primele umbre ale înserării au poposit peste Pământul îmbătrânit de zile. El însă nu are somn și se scoală din pat. Se îmbracă fără grabă și iese să se plimbe pe acoperișul palatului. Privește la jocul de lumini și umbre al cerului, la felul cum soarele se pierde în nori și la păsările ce își caută adăpost printre ramurile pomilor. Apoi privește peste întinderea împărăției lui, peste poporul Israel. În unele case s-au aprins lumânările, iar la ușile de la intrare oamenii încep să așeze torțele.

Privirea lui rătăcește îndelungat peste această priveliște când, de-odată, o zărește pe ea. O femeie care se scălda, dar nu era orice femeie, ci una foarte frumoasă la chip. În acea seară, regele a dorit-o în inima lui și a vrut să o aducă în palat. Ispita a venit, și odată cu ea și modul de-a o îndepărta. Împăratul a chemat la el niște oameni și i-a întrebat: „Cine este femeia aceasta?ˮ Ei i-au răspuns: „Este Bat-Șeba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie Hetitul.ˮ

Acesta a fost primul semnal de alarmă de care împăratul ar fi trebuit să țină cont. Ea era fiica unui om din poporul lui pe care el trebuia să o respecte și totodată soția unui alt bărbat – aparținea deja lui Urie, iar în acest moment David ar fi trebuit să se retragă din fața ispitei. Nicio ispită nu devine păcat decât cu aprobarea noastră, iar prin faptul că David a trimis niște oameni să o aducă pe Bat-Șeba la palat arată că el a ales să ignore avertismenul lui Dumnezeu. În loc să folosească manualul de instrucțiuni a avut de-a face cu legislația Divină.

* * * * *

De ce am ales să compar semnele de avertizare cu un manual de instrucțiuni? Pentru că manualul de instrucțiuni nu obligă, ci sugerează, la fel cum face și Dumnezeu. Cred că vi s-a întâmplat deseori să cumpărați produse pe care nu știți cum ar trebui să le folosiți sau asamblați și a trebuit să apelați la manualul de instrucțiuni, altfel s-ar fi putut defecta din cauza folosirii necorespunzătoare.

Când avem de-a face cu o ispită, nu putem găsi singuri o soluție. Soluția noastră ar duce de cele mai multe ori la urmări negative pentru că tentația este mai puternică decât voința noastră. De aceea, avem nevoie să înțelegem avertismentul subtil care vine din partea lui Dumnezeu.

Dacă Dumnezeu ar fi apelat la un mod mai impunător pentru a-l sustrage pe David din fața ispitei, ar fi însemnat că Dumnezeu nu respectă libertatea de alegere a fiecărei persoane, că ne-a creat cu un automatism impus, lipsindu-ne de privilegiul libertății. Ispita vine, dar odată cu ea vine și soluția de a ieși din ispită. Depinde de noi dacă alegem să îi acordăm atenție sau nu. Dumnezeu nu ne obligă să citim manualul cu instrucțiuni. Avertismentele lui Dumnezeu sunt întotdeauna prezente și subtile, dar niciodată poruncitoare, obligatorii.

Este de preferat să folosim soluția oferită de Dumnezeu, decât să suportăm consecințele viitoare. Data viitoare când te vei confrunta cu o ispită, citește manualul de instrucțiuni!

Marta Estera Popescu

Sursa: radiociresarii.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *