Home / Resurse Crestine / Articole / HAIDEÈšI SÄ‚ SCRIEM ISTORIA FRUMOS ! – Ioan CocîrÈ›eu

HAIDEÈšI SÄ‚ SCRIEM ISTORIA FRUMOS ! – Ioan CocîrÈ›eu

HAIDEÈšI SÄ‚ SCRIEM ISTORIA FRUMOS !

”Să știți că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.”
2 Timotei 3: 1

Fiecare generație de oameni este responsabilă pentru ce lasă în urmă. Modul cum trăim, relațiile dintre noi, raportarea la Dumnezeu, în câțiva zeci de ani va fi istorie. Parte dintre noi nu vom mai fi pe pământul acesta pentru că fie vom muri, fie va veni Hristos Domnul a doua oară pe pământ și istoria se va încheia, dar ”amprenta” generației noastre va rămâne. Ea nu se va putea șterge. Copiii noștri și nepoții noștri vor face referire la noi și la moștenirea felului de a fi trăit. Chiar Dumnezeu Însuși va scrie în ”cărțile Sale” evidențe despre noi. Așadar, este o contabilitate generală și personală ținută foarte exact pentru generația contemporană nouă.

Istoria nu poate fi scrisă decât în două moduri: urât sau frumos ! Au fost timpuri în care oamenii s-au luptat între ei în conflagrații mondiale ce au dus la milioane de morți. Cunoaștem despre perioade de timp în care practicarea așteptărilor lui Dumnezeu pentru biserică era mult împiedicată de regimurile totalitare. Mai mult decât atât, la nivel individual, au fost ani în care viața morală și socială era influențată de anumite curente filosofice care s-au dovedit a fi înșelătoare. Chiar în zilele noastre, postmodernismul denaturat în valorile și posibilitățile lui ne conduce spre împlinirea Scripturii într-un mod atât de precis. Oare nu luăm contact cu oameni trufași, nemulțumitori, neiubitori de bine, obraznici, fără evlavie, neîmblânziți, fără dragoste firească, iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu ? Poate chiar noi înșine am fost așa !

Unii au ales să scrie istoria cu astfel de fapte. Un mod urât, o manieră condamnabilă de a trăi, ceva ce nu poate fi privit bine nici măcar de om, cu atât mai mult de Dumnezeu. Și acestea vor rămâne înregistrate în dreptul fiecărui individ.

Poate fi și un alt mod de a marca istoria. Să te gândești că ai posibilitatea să treci prin viață o singură dată, iar această trecere să o umpli de semnificație, de valoare, de frumos. Da, să nu fim noi generația de oameni care Îl determină pe Dumnezeu să-și întoarcă fața de la noi dintr-un dezgust provocat de fiecare în parte. Ce bine ar fi ca noi toți, în acești zeci de ani pe care îi avem ca generație de oameni, să gravăm istoria cu frumos !

În loc de a ne iubi numai pe noi, să-i iubim și pe alții !
În loc de a iubi numai banii, să iubim și ce nu se poate cumpăra cu bani !
În loc de lăudăroșie, să privim cu apreciere, să privim bine pe cei din jurul nostru !
În loc de neascultare de părinți, să ducem lupta grea a semănării respectului în copii !
În loc de nemulțumire, să putem aprecia cu bucurie ce avem și ce ni s-a dat !
În loc de lipsă de evlavie, să ne preocupe și viața spirituală din noi !
În loc de neînfrânare, să ne deprindem în cumpătare !
În loc de absența dragostei firești, să reaprindem focul mocnit al dragostei în familii și în lume !
În loc de iubire numai de plăceri, să-L iubim pe Dumnezeu !

Așa se va scrie istoria frumos ! Imaginați-vă că o scriem noi toți în felul acesta ! Ce moștenire de valoare vom lăsa după noi !

Dragi prieteni, iubiÈ›i creÈ™tini, viaÈ›a trece, trece repede È™i tot ceea ce contează este ce laÈ™i în urma ta ? Vrei să se spună despre tine doar că ”…a trăit, iar apoi a murit..” sau să se spună ”…a trăit È™i a murit frumos…” ?

Pastor Ioan Cocîrțeu

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *