Home / Resurse Crestine / Articole / Graba de a ucide sau salva vieti?

Graba de a ucide sau salva vieti?

Un eveniment mai putin obișnuit a avut loc recent (3 Octombrie) în Varșovia și principalele orașe din Polonia. A fost un eveniment mediatizat de elita mediatică de stânga de peste ocean (gen Washington Post) și mai puțin, în presa autohtonă. Despre ce este vorba? Este vorba despre manifestațiile împotriva interzicerii totale a avorturilor în Polonia, țară unde Biserica Catolică are o influență majoră și care este condusă de un guvern de dreapta.

Potrivit presei liberale, aproximativ 6 milioane de femei au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva intenției guvernului de a înăspri legile anti-avort. Multe au fost îmbrăcate în negru, de aceea, ziua acestor manifestații a fost numită și „Lunea neagră”. Paralel, au avut loc manifestații împotriva avorturilor, femeile participante fiind îmbrăcate în alb. Deși aceeași presă liberală susține faptul că Polonia ar avea printre cele mai restrictive legi anti-avort, o privire sumară a unei hărți globale care arată situația statelor unde avortul este interzis sau permis în anumite situatii (caz de viol, incest, sau când viața mamei sau fetusului sunt amenințate), atestă faptul că pozitia Poloniei este împărtășită de alte 70 de state la nivel global. În UE, Malta si Irlanda au o legislație și mai restrictivă. Însă, mass media arată cu degetul înspre Biserica Catolică ca fiind principalul vinovat pentru o legislatie atât de „anacronică” în Polonia.

În ce privește acest subiect, putem spune cu „aleasă mândrie patriotică” faptul că Romania este extrem de „progresistă”. Una din primele legi (dacă nu chiar prima!) a primului guvern post-decembrist a fost legalizarea avortului la cerere. De atunci încolo, s-a dat mână liberă uciderii în masă a copiilor nenăscuți. Un adevărat genocid a urmat, când aproape o altă Românie a fost distrusă înainte de a avea măcar o singură șansă la viață! Și asta, în timp de biserica majoritară (BOR) și alte culte au tăcut și nu și-au ridicat glasul în protest.

Nu voi intra aici într-o discuție despre etica legată de avort. Este un subiect delicat, cu multe complicații și implicații, dincolo de limitele acestui articol. Întrebarea este: „Cine ne dă nouă dreptul să luăm viața unei alte ființe umane ca noi, a unei ființe care nu are posibilitatea să se apere și care este vulnerabilă în fața scalpelului sau forcepsului? Cine decide care viață este mai valoroasă: a mamei sau a copilului?

Sunt întrebări dureroase, dar mă tem ca unul din motivele principale pentru care se recurge la avort este că reprezintă o modalitate facilă pentru a scăpa de “complicațiile” rezultate dintr-un stil de viață hedonist, iubitor de plăceri și în care copiii sunt văzuți o povară , nu o binecuvântare. În final, numai Dumnezeu, Creatorul și Dătătorul vieții, este Singurul care îi poate pune capăt. În fața Lui se va pleca orice genunchi și toți vor da socoteală de faptele lor: și medicul cu mâinile pline de sânge, și cuplul care recurge la avort, și eu și tu.

Marius Birgean

Sursa: www.baptist-tm.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *