Home / Resurse Crestine / Articole / FLORIN IANOVICI: Alergand in fata dusmanului

FLORIN IANOVICI: Alergand in fata dusmanului

ianoviciFLORIN IANOVICI: …cati dintre voi ati auzit predicanduse despre Ilie care alerga inaintea carului lui Ahab? Ani de zile am cautat care poate sa fie semnificatia acestui lucru, pentru ca sincer vorbind, mi se parea ceva ciudat.

Adica, la ce bun sa alergi in fata unui car cand ai putea sa urci in el? Si lucrul care e dificil in acest text e faptul ca mana Domnului este cea care a venit peste Ilie si mana Domnului este aceea care l-a facut pe Ilie ca in puterea data de Dumnezeu, sa alerge inaintea carului lui Ahab.
Deci, iata, sa ne gandim putin. Ilie, profetul sobru, Ilie, care este extrem de zgarcit cu vorbele si foarte aspru, il vezi la un moment dat ca mana Domnului a venit peste el si se apuca sa alerge in fata carului lui Ahab si sa se duca o buna bucata de vreme. Nu spune Biblia cat a alergat, dar imi inchipui ca era o distanta semnificativa. Care e rostul, pana la urma, asemenei alergari inaintea lui Dumnezeu? Care e rostul?

[….] Mana lui Dumnezeu vine si se aseaza peste Ilie si ii spune unul dintre lucrurile cele mai ciudate: „Duhul lui Dumnezeu si puterea lui Dumnezeu si mana lui Dumnezeu este peste tine pentru ca tu va trebui sa conduci la Domnul pe cel ce este vrajmasul sufletului tau.” Puterea lui Dumnezeu nu este data noua pentru o parada penticostala. Nici pentru argumentare doctrinara. Puterea lui Dumnezeu este aceea, de a conduce pe cel ce este vrajmasul vietii tale spre Domnul Dumnezeu.

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *