Home / Resurse Crestine / Articole / Fii plin de Isus în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare!

Fii plin de Isus în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare!

 

Din nou zile de sărbătoare, și ce bine și frumos parcă e totul. Dar când vin unele zile în care te simți apăsat, împovărat, fără putere, când ai nevoie de ajutor, ai nevoie de cineva să te ajute? Poate acum esti bine, sau poate nu, sau poate doar din când în când ai stări de apăsare. Dar cred că știi despre ce vorbesc…
Fiecare am trecut și trecem prin stări de felul acesta, probabil nu pentru mult timp, posibil doar pentru o zi sau câteva ore, și poate nu la sărbători… Sau poate chiar în fiecare zi ne confruntăm cu astfel de stări? Ce e de făcut? Răspunsul este unul simplu. Trebuie nu doar duminica, din când în când sau când e zi de sărbătoare să fim plini de Isus, ci în fiecare zi. Asta înseamnă să ne asemănăm cu Isus, având în noi gândirea lui Isus, trăirea lui Isus și comportamentul Lui și astfel vom fi plini de bucurie, pace și vom fi plini de El zi de zi!

Versurile unei cântări pe care o cunoaștem bine spune: ,,Doamne dă-ne înṭelepciune şi putere și iubire…”, așadar, ca să fim plini de Isus întotdeauna, trebuie să cerem înțelepciune din înțelepciunea Lui, putere din puterea Lui și dragoste din dragostea Lui. ,,… şi-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava… (Efeseni 3:16-21a)

Cum poate înțelepciunea, puterea și dragostea lui Isus să ne ajute să fim plini de El tot timpul? Răspunsul este foarte simplu: dacă vom avea aceste lucruri în noi din belșug vom fi categoric, plini de Isus nu doar duminica, de sărbători, sau la ocazii speciale, ci zi de zi. Dar mai jos sunt câteva lucruri practice care ne pot ajuta.

Avem nevoie de înțelepciune din înțelepciunea lui Isus ca să știm cum să ne comportăm ca El în orice vreme și în orice circumstanță a vieții. Dar, mai întâi haideți să vedem cum este înțelepciunea lui Isus. ,,Înţelepciunea care vine de sus este întâi curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică” (Iacov 3:17). Cred că fiecare dintre noi trebuie să avem o astfel de înțelepciune. Aceasta înțelepciune a lui Isus, ne va învăța cum să vorbim, când să vorbim și ce să vorbim astfel să fim curați în vorbirea și gândirea noastră și să avem o inima curată, pentru că: ,,Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!” (Matei 5:8) Apoi, ea ne va ajuta să căutăm pacea în orice tulburare și orice nedreptate care ni se face și să Îl lăsăm pe Isus să preia controlul și să rezolve El cum știe mai bine, și astfel vom alunga îngrijorarea, neliniștea și chiar răutatea din inimile noastre. ,,Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea!” (Psalmii 34:14) Prin înțelepciunea lui Isus să căutăm pacea, căci doar așa vom putea să Îl vedem. ,,Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.” (Evrei 12:14) Dacă stăm bine să ne gândim, avem nevoie de înțelepciunea lui Isus chiar în orice lucru dacă vrem să fim plini de El și să trăim cum a trăit El. Tot ce trebuie să facem, dacă nu avem plinătatea înțelepciunii lui Isus în noi, este să o cerem de la Dumnezeu. ,,Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” (Iacov 1:5)

Ca să avem putere să împlinim lucrurile de mai sus, avem nevoie mare de putere din puterea lui Isus. Fără de puterea Lui, niciodată nu vom putea să reușim. Să Îi cerem lui Dumnezeu putere pentru că ,,În numele lui Isus e putere, În numele Lui poţi fi ajutat, În numele lui Isus e putere, Căci Domnul biruința a câștigat.” Dacă avem plinătatea puterii lui Isus în noi, vom putea trăi cum a trăit El! Totuși, nu este îndeajuns doar să avemată de El, cel mai important lucru este să fim plini de dragostea Lui, ca să putem face toate aceste lucruri cu dragoste, altfel toată truda noastră ar fi zadarnică și ne-am pierde răsplata noastră acolo sus. ,,Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!” (1 Corinteni 16:14) Atunci când avem dragoste din dragostea lui Isus, vom putea să împlinim toate poruncile lui Dumnezeu pentru că ,,Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută”. (1 Timotei 1 :5) Deci trebuie să cerem dragoste din dragostea lui Isus, ca să putem să-L iubim pe El cel mai mult și cu dragostea Lui să îi iubim pe cei din jurul nostru necondiționat, și Domnul să ne ajute ca orice lucru pe care îl facem să fie făcut cu dragoste.

Am sărbătorim Învierea Lui Isus și bine am făcut, dar oare cât de viu este El în inimile noastre pe tot parcursul anului? Dacă chiar e viu în inima noastră, haideți să cerem plinătatea înțelepciunii, a puterii și a dragostei Lui Isus în fiecare zi. Să nu ne fie teamă că nu o să reușim, trebuie doar să credem că se poate, pentru că ajutorul nostru vine de la Dumnezeu și avem promisiunea Lui în Scriptură: ,,Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” (2 Timotei 1:7)

Doamne ajută-ne să fim plini de Tine, căci vrem să fii veșnic viu în inimile noastre!

Silvia Bodiu

Sursa: betania.ie

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *