Home / Resurse Crestine / Articole / Există viață È™i după Brexit – Samy TuÈ›ac
Brexit text with British and Eu flags illustration

Există viață È™i după Brexit – Samy TuÈ›ac

 

În ultimele săptămâni întreaga planetă a stat cu ochii pe Marea Britanie, să vadă ce va decide. Pe 23 Iunie 2016, Marea Britanie a decis. Bine sau rău…nu știu. Nu am toate datele, nici expertiza necesară să mă pronunț. Sunt alții care au făcut-o deja. Dar știu că Marea Britanie are nevoie de Cristos. Că toată Europa are nevoie de Cristos.

Că Europa trebuie să-și regăsească rădăcinile creștine și să-L recunoască ca Domn și Stăpân pe Cristos. Că europenii trebuie să-și regăsească rostul în familii, biserici și comunități puternice, altfel se vor îndrepta spre un posibil dezastru. Este prea puțin important dacă legile vin de la Bruxelles sau din capitalele țărilor din Uniunea Europeană. Câtă vreme cei care fac legile îl ignoră pe Dumnezeu și valorile creștinismului, nu este nici o diferență. Brexitul poate fi un semnal de alarmă pentru britanici și pentru ceilalți europeni. Încă ne putem întoarce la adevăratele valori, pierdute sau abandonate, valorile creștine care au stat la baza formării națiunilor europene.

Există viață și după Brexit, rămâne să vedem dacă europenii sunt dispuși să învețe ceva din toată frământarea ultimelor săptămâni. Nu știu de ce, dar în aceste zile îmi tot veneau în minte cuvintele Psalmului 2:

“De ce se întărâtă neamurile și de ce cugetă popoarele lucruri deșarte? Regii pământului iau poziție și conducătorii se strâng laolaltă…Cel Ce tronează în ceruri râde; Stăpânul își bate joc de ei…De aceea, regilor, purtați-vă cu înțelepciune! Judecători ai pământului, luați învățătură! Slujiți Domnului cu frică și bucurați-vă tremurând!” (Psalmi‬ ‭2:1-2, 4, 10-11‬)

Nu știu ce se va schimba după Brexit, nici ce va rămâne la fel în Europa, dar știu că dincolo de deciziile umane, bune sau rele, există Cineva care nu se schimbă și care nu-și negociază planul cu privire la umanitate. Din moment ce Dumnezeu este suveran și neschimător, cei care trebuie să se schimbe sunt oamenii. Dacă nu-i vor recunoaște autoritatea de bună voie, mai devreme sau mai târziu o vor face, siliți de împrejurări.

Samy Tuțac

Sursa: www.baptist-tm.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *