Home / Resurse Crestine / Articole / Curaj si rabdare – Alexandru Fintoiu

Curaj si rabdare – Alexandru Fintoiu

Spunea Victor Hugo, ai curaj pentru marile supărări din viață și răbdare pentru cele mici. Când ești bolnav, îți trebuie curaj și răbdare, când ești trist, când ești gânditor și când ești vesel.

Dumnezeu binecuvântează curajoșii și fericește pe cei răbdători. Răbdare pentru că într-o zi poate trece Isus și pe la tine și de unde știi că ziua aceea nu este azi?

Răbdarea este arta de a spera. Curajul este capacitatea de a înfrunta disperarea, intimidarea de orice natură este ea. Diavolul intimidează și atât. Este ca un leu dar nu este leu. Un creștin nu trebuie să se lase intimidat.

Dacă ne uităm la ce este în jur vom avea posibilitatea să alegem ce vedem și să facem ceva sau să nu facem nimic. Ca să faci îți trebuie curaj și ca să reușești îți trebuie răbdare. O oportunitate pentru Hristos poate fi oriunde. Pentru celelalte există oricum oportunități.

Curaj îți trebuie și când greșești. Orice greșeală poate fi iertată dacă avem curajul să o recunoaștem. Nu este nimic prea greu de iertat pentru Dumnezeu.
Curajul nu înseamnă nebunie. Diavolul L-a provocat pe Isus ca să sară de pe Templu că Dumnezeu Îl va scăpa. Nu-L poți ispiti pe Dumnezeu. Curajul are un rost și el.

Dumnezeu a spus că celui care va cere îi va da. Dar îți trebuie credință și curaj să ceri și răbdare să aștepți.

Dumnezeu ce promite va face.

Sursa: www.fiti-oameni.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *