Home / Resurse Crestine / Articole / Ce se va intampla cu biserica izolata intre patru pereti?

Ce se va intampla cu biserica izolata intre patru pereti?

Cu siguranță Biserica lui Cristos va fi victorioasă în ciuda dificultăților prin care va trece, iar “porțile locuinței morților nu o vor învinge”. Deși întotdeauna Biserica lui Cristos s-a confruntat cu forțe ostile, nu și-a abandonat misiunea și a crescut în ciuda acestora. Întrebarea este dacă astăzi “biserica izolată între patru pereți” va supraviețui, în noul cadru al dezastrului, mizeriei și al răului, fără o schimbare radicală a modului în care acționează.

De ani de zile săpăm în aceeași groapă istorică, chinuindu-ne să “reglăm” cât mai bine “biserica tradițională”, dar nu reușim să găsim o cale prin care să trăim “istoria sacră” a lui Dumnezeu în așa fel încât Impărăția Lui să se instaureze “precum în cer așa și pe pământ”. Pe ce se va baza Biserica în încercarea de a deveni (ceea ce ar trebui să fie) instrumentul lui Dumnezeu de răscumpărare pentru societatea contemporană? Se va baza Biserica pe istoria ei? Pe organizarea sau logistica ei? Pe programele ei sau pe liderii ei care fac totul, în aplauzele sau criticile celorlalți? Vremurile tulburi în care trăim ne provoacă să căutăm și să găsim soluții pe măsură.

Biserica de azi are nevoie de o puternică schimbare de paradigmă, de o întoarcere la “paradigma întrupării”, atât de bine prezentată și trăită pe paginile Noului Testament. William A. Beckham definește astfel “paradigma întrupării: “Dumnezeu trăiește în istorie, în Biserică printr-o prezență vie, cu mare putere, având un scop veșnic”. Putem intra în această paradigmă nou testamentală, trecând (treptat) de la modelul actual de biserică, la biserica în care cei peste 80% de spectatori vor lua presiunea care apasă pe cei 20% slujitori (implicați în diverse slujiri) și împreună se vor îndrepta spre lumea pierdută care are nevoie de Cristos. Aceasta este singura șansă de transformare a “bisericii tradiționale” și, odată cu ea, a societății.

Ce se va întâmpla cu “biserica izolată între patru pereți”? Nu știu exact, dar dacă în această generație nu se va face ceva, este posibil să nu se mai poată face nimic. Încă nu am o înțelegere deplină a avertismentului Domnului Isus “Amintește-ți deci de unde ai căzut, pocăiește-te și fă faptele pe care le făceai la început! Dacă nu, voi veni la tine și-ți voi muta sfeșnicul de la locul lui dacă nu te pocăiești!” (Apocalipsa‬ ‭2:5‬), dar recunosc că de ceva vreme expresia “voi muta sfeșnicul de la locul lui” mă pune pe gânduri. Mă bucură totuși șansa pocăinței și a întoarcerii la “faptele de la început”.

Samy Tuțac

 

Sursa: www.baptist-tm.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *