Home / Resurse Crestine / Articole / AÅŸa să vă iubiÅ£i ÅŸi voi – O nouă poruncă !

AÅŸa să vă iubiÅ£i ÅŸi voi – O nouă poruncă !

Regele regilor a dat o nouă poruncă !

Aşa vorbeşte Domnul domnilor, Alfa şi Omega, Învierea şi Viaţa:
„Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiÅ£i unii pe alÅ£ii; cum v-am iubit Eu, aÅŸa să vă iubiÅ£i ÅŸi voi unii pe alÅ£ii. Prin aceasta vor cunoaÅŸte toÅ£i că sunteÅ£i ucenicii Mei, dacă veÅ£i avea dragoste unii pentru alÅ£ii.” Ioan 13:34-35

– Eu am realizat că nu ÅŸtiu încă cu adevărat asta, sau, mai în profunzime. Cred că dacă noi creÅŸtinii am experimenta ÅŸi cunoaÅŸte cum Iisus ne-a iubit pe noi, am putea să iubim ÅŸi noi pe alÅ£ii într-un mod foarte diferit. Cu pasiune. Cu adevărat. Motivul că asta lipseÅŸte în mare măsură între creÅŸtini, este acesta. Nu ÅŸtim ce e acel lucru cu adevărat. Lipsa experienÅ£ei noastre ÅŸi a întâlniri cu bunătatea aceea a iubirii ÅŸi a sacrificiului Domnului nostru ne Å£ine mai căldicei. Nu suntem necredincioÅŸi dar, parcă, cumva lipsiÅ£i de entuziasm.

– Cred că o experienţă de aÅŸa o magnitudine…ne ÅŸochează. Ne atinge. Ne zguduie cu tărie ţâţânile încheieturilor noastre emoÅ£ionale ÅŸi spirituale. Ne aruncă pe genunchi. CulcaÅ£i întins în faÅ£a Lui.

– Când eu mă supăr pe cineva pentru ceva motiv ÅŸi pe bune ÅŸi ÅŸtiu că trebuie să fiu îngăduitor, să aflu mai multe cauze ÅŸi să caut să înÅ£eleg, ÅŸi mă doare, îmi amintesc de Iisus.

– Mă gândesc la faptul că în lucrarea Sa de jertfă, există multe chestiuni ascunse…profunde. Presupun că abia dacă o sutime din ce a însemnat crucea ÅŸi suferinÅ£ele Lui pentru noi, aÅŸ întelege, atunci aÅŸ ÅŸtii foarte multe despre mântuire.

– Cum poate ierta El atâta ? Cum poate El uita fărădelegile noastre ? Cum poate trece El peste atâta indiferenţă ce o avem faţă de El ? Cum poate El ierta pe cei ce ÃŽl neagă, pe cei ce ÃŽl urăsc, pe atei ÅŸi cei care nu îi onorează divinitatea ?

– El ne iartă pentru multele gânduri rele, ucigaÅŸe, patimile ÅŸi poftele noastre. Stricate…răzbunătoare…neiertătoare, batjocoritoare…rele-rele de tot…otrăvite…amare…apoi mulÅ£i trec la fapte la fel de rele, acre, urâte, monstruoase, fără pic de bunătate…crimă, jaf, distrugere, corupÅ£ie, război…

– TOT RÄ‚UL NOSTRU L-A LUAT ASUPRA LUI…BLESTEMELE NOASTRE ÅžI PEDEAPSA NOASTRÄ‚ A TUTUROR AU FOST PESTE EL…”noi ne vedeam de drum…dar El a făcut să cadă asupra Lui…”…de mii de ani face asta…neobosit să ne iubească…

– El nevinovat fiind, sfânt, avea dreptul să ne judece pentru tot…dar nu, El se sacrifică să ne salveze pe noi ca ÅŸi cum El ar fi păcătuit…oh…CE GÂNDIRE…CE INIMÄ‚…CE SUFLET…ce mesaj ! Un mesaj indestructibil ÅŸi etern !

– Ce uÅŸor ne supărăm noi, ce uÅŸor judecăm pe alÅ£ii, ce uÅŸor pedepsim pe alÅ£ii, ce uÅŸor facem răul, noi care suntem răi, născuÅ£i în păcat, deseori nu suportăm ceva, crezând că totul ni se cuvine…iar El…El a tăcut ÅŸi a iubit într-un mod în care nimeni în istoria lumii nu a făcut-o. Ce model perfect !

– Poate cineva să ÃŽl descrie? ÃŽl apreciem la valoarea Lui reală ? Este vreun poet să Il descrie aÅŸa cum e? Poate vreun predicator să ÃŽl prezinte aÅŸa cum El este? ÃŽl cântă cineva pe măsura Lui? Ne cunoaÅŸtem Regele cu adevărat?

– ÃŽnainte, mari conducători ÅŸi împăraÅ£i cereau supuÅŸilor să moară pentru ei ÅŸi scopul acestora, dar acum vine un Rege care moare El pentru supuÅŸii Săi…ce lucru uimitor…a ÅŸocat nu doar Pământul ci ÅŸi cerul !

– Demult timp nu I-am spus „Doamne Te iubesc” dar nu pentru că nu Il iubesc ci pentru că…îmi lipseÅŸte acea pasiune…m-am trezit că nu mai sunt îndrăgostit mortal de El…îmi este ruÅŸine…:(

– Vreau să mă reîndrăgostesc de El. Să mă întorc la dragostea dintîi.

„Cum v-am iubit Eu, aÅŸa să vă iubiÅ£i ÅŸi voi unii pe alÅ£ii !” (Adică „tot aÅŸa” sau „la fel”)

– SoluÅ£ia la criza morală, la divorÅ£uri, la criza familiilor, a bisericilor, la criza financiară, economică, alimentară, la foamete, la războaie ÅŸi conflicte…la orice rău din lumea asta este porunca cea nouă a Domnului.

– Iubirea este forÅ£a care vindecă dar ÅŸi care previne tot răul !

– Căci răul se naÅŸte din rău !

– Există un loc în România unde se întâmplă asta? Este un loc undeva în care oamenii au fost atât de pasionaÅ£i ÅŸi interesaÅ£i de această poruncă încât, în ultimii 10 ani, au studiat, s-au rugat, s-au concentrat pe porunca Domnului ÅŸi au perseverat în această poruncă divină? Sper că sunt, căci altfel cine va mai ajunge la Cer? Åži sper să îi găsesc ÅŸi eu dacă aceÅŸtia există. Să îmi scrie să le fac o vizită. AÅŸ fi onorat.

– ÃŽn prezent este cel mai important lucru pentru mine…să experimentez iubirea divină încă de aici de pe Pământ…să pot să învăţ despre ea ÅŸi să o dăruiesc mai departe.

– MulÅ£i se laudă că ei cunosc din Biblie (nu e ceva rău să cunoÅŸti), că ei sunt ceva, că ei sunt cineva, se mândresc ÅŸi se cred mai pe sus decât alÅ£ii. Ei îşi spun Mireasa, se autointitulează tot felul de nume biblice, titluri ÅŸi animale roiale, precum vultur, etc

– Dar Biblia lui Dumnezeu spune că fară IUBIRE nu suntem nimic… nimic. – Putem să cunoaÅŸtem taine de la Geneza la Apocalipsa, putem face miracole ale credinÅ£ei să mutăm munÅ£ii…ÅŸi totuÅŸi nu suntem nimic fără dragoste.

– Domnul a zis „Vă dau o poruncă…”.

– Deci cunoaÅŸterea iubirii Lui ÅŸi transmiterea acesteia pentru ceilalÅ£i din vieÅ£ile noastre, nu este o opÅ£iune, ci este o poruncă dumnezeiască concretă, clară, decisivă. Iată încă un motiv serios de rugăciune pentru noi!

– Se spune că un înger a spus cuiva care a avut o răpire cerească, ceva minunat, aÅŸa a mărturisit el. „Numai dragostea desăvârÅŸită va intra aici”. Acolo erau splendorile ce nu pot fi explicate, atât de slăvite sunt.

– Dragostea lui Dumnezeu exista, dar în Cristos ea s-a desăvârÅŸit.!

– Să căutăm cu pasiune ÅŸi să experimentăm cel mai important lucru din Cuvântul lui Dumnezeu.
Dragostea Lui pentru noi ! Dragostea Lui din noi pentru ceilalţi !

– Ce mă ÅŸochează e că Dumnezeu nu a găsit altă metodă ! CE AM ZIS ? Să-mi pun mâna la gură ? Dacă Dumnezeu ar fi avut altă cale mai bună o făcea. ÃŽnseamnă că Jertfa lui Iisus este cel mai înalt ordin ÅŸi cel mai mare gând al lui Dumnezeu…nu a avut ceva mai înalt…Iisus a fost MAXIM ce putea Dumnezeu oferi !

– Mă zguduie. E foarte tare! Iisus Mesiah, Salvatorul nostru, a fost MAXIMUL lui Dumnezeu !

– Tot, tot, ce a fost mai bun la Dumnezeu a fost dat oamenilor…cel mai mare ÅŸi important lucru din univers ÅŸi cer…a fost El…chiar El.

– El a murit de fapt pentru cei ce cred în El. Păcatele noastre L-au dus acolo la cruce, nu ce părea atunci la suprafaţă…farisei ÅŸi romani…

– Doamne, Tată ceresc te rog, dă inspiraÅ£ie ÅŸi har liderilor spirituali dar ÅŸi oricui cheamă Numele lui Iisus Cristos, ÅŸi te respectă ca Domn, să experimenteze iubirea Ta pentru ei într-un mod în care niciodată nu au experimentat-o ÅŸi trăit-o. Apoi aceÅŸtia, Doamne cu ajutorul Duhului Sfânt să o transmită mai departe cu pasiune, unei lumi care este flămândă după dragoste, bunătate ÅŸi adevăr.

– Åži pe mine te rog Doamne, învaţă-mă ce înseamnă cu adevărat noua ta poruncă ! Amin.

P.S. – CunoaÅŸteÅ£i o persoană despre care puteÅ£i spune că a iubit pe alÅ£ii aÅŸa cum Iisus ne-a iubit, sau vreo adunare, biserică, grup creÅŸtin unde dragostea lui Iisus se manifestă conform Ioan 13:34-35 ? M-aÅŸ bucura să aflu. LăsaÅ£i coment vă rog !

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *