Home / Resurse Crestine / Articole / Aşa să vă iubiţi şi voi – O nouă poruncă !

Aşa să vă iubiţi şi voi – O nouă poruncă !

Regele regilor a dat o nouă poruncă !

Aşa vorbeşte Domnul domnilor, Alfa şi Omega, Învierea şi Viaţa:
„Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Ioan 13:34-35

– Eu am realizat că nu ştiu încă cu adevărat asta, sau, mai în profunzime. Cred că dacă noi creştinii am experimenta şi cunoaşte cum Iisus ne-a iubit pe noi, am putea să iubim şi noi pe alţii într-un mod foarte diferit. Cu pasiune. Cu adevărat. Motivul că asta lipseşte în mare măsură între creştini, este acesta. Nu ştim ce e acel lucru cu adevărat. Lipsa experienţei noastre şi a întâlniri cu bunătatea aceea a iubirii şi a sacrificiului Domnului nostru ne ţine mai căldicei. Nu suntem necredincioşi dar, parcă, cumva lipsiţi de entuziasm.

– Cred că o experienţă de aşa o magnitudine…ne şochează. Ne atinge. Ne zguduie cu tărie ţâţânile încheieturilor noastre emoţionale şi spirituale. Ne aruncă pe genunchi. Culcaţi întins în faţa Lui.

– Când eu mă supăr pe cineva pentru ceva motiv şi pe bune şi ştiu că trebuie să fiu îngăduitor, să aflu mai multe cauze şi să caut să înţeleg, şi mă doare, îmi amintesc de Iisus.

– Mă gândesc la faptul că în lucrarea Sa de jertfă, există multe chestiuni ascunse…profunde. Presupun că abia dacă o sutime din ce a însemnat crucea şi suferinţele Lui pentru noi, aş întelege, atunci aş ştii foarte multe despre mântuire.

– Cum poate ierta El atâta ? Cum poate El uita fărădelegile noastre ? Cum poate trece El peste atâta indiferenţă ce o avem faţă de El ? Cum poate El ierta pe cei ce Îl neagă, pe cei ce Îl urăsc, pe atei şi cei care nu îi onorează divinitatea ?

– El ne iartă pentru multele gânduri rele, ucigaşe, patimile şi poftele noastre. Stricate…răzbunătoare…neiertătoare, batjocoritoare…rele-rele de tot…otrăvite…amare…apoi mulţi trec la fapte la fel de rele, acre, urâte, monstruoase, fără pic de bunătate…crimă, jaf, distrugere, corupţie, război…

– TOT RĂUL NOSTRU L-A LUAT ASUPRA LUI…BLESTEMELE NOASTRE ŞI PEDEAPSA NOASTRĂ A TUTUROR AU FOST PESTE EL…”noi ne vedeam de drum…dar El a făcut să cadă asupra Lui…”…de mii de ani face asta…neobosit să ne iubească…

– El nevinovat fiind, sfânt, avea dreptul să ne judece pentru tot…dar nu, El se sacrifică să ne salveze pe noi ca şi cum El ar fi păcătuit…oh…CE GÂNDIRE…CE INIMĂ…CE SUFLET…ce mesaj ! Un mesaj indestructibil şi etern !

– Ce uşor ne supărăm noi, ce uşor judecăm pe alţii, ce uşor pedepsim pe alţii, ce uşor facem răul, noi care suntem răi, născuţi în păcat, deseori nu suportăm ceva, crezând că totul ni se cuvine…iar El…El a tăcut şi a iubit într-un mod în care nimeni în istoria lumii nu a făcut-o. Ce model perfect !

– Poate cineva să Îl descrie? Îl apreciem la valoarea Lui reală ? Este vreun poet să Il descrie aşa cum e? Poate vreun predicator să Îl prezinte aşa cum El este? Îl cântă cineva pe măsura Lui? Ne cunoaştem Regele cu adevărat?

– Înainte, mari conducători şi împăraţi cereau supuşilor să moară pentru ei şi scopul acestora, dar acum vine un Rege care moare El pentru supuşii Săi…ce lucru uimitor…a şocat nu doar Pământul ci şi cerul !

– Demult timp nu I-am spus „Doamne Te iubesc” dar nu pentru că nu Il iubesc ci pentru că…îmi lipseşte acea pasiune…m-am trezit că nu mai sunt îndrăgostit mortal de El…îmi este ruşine…:(

– Vreau să mă reîndrăgostesc de El. Să mă întorc la dragostea dintîi.

„Cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii !” (Adică „tot aşa” sau „la fel”)

– Soluţia la criza morală, la divorţuri, la criza familiilor, a bisericilor, la criza financiară, economică, alimentară, la foamete, la războaie şi conflicte…la orice rău din lumea asta este porunca cea nouă a Domnului.

– Iubirea este forţa care vindecă dar şi care previne tot răul !

– Căci răul se naşte din rău !

– Există un loc în România unde se întâmplă asta? Este un loc undeva în care oamenii au fost atât de pasionaţi şi interesaţi de această poruncă încât, în ultimii 10 ani, au studiat, s-au rugat, s-au concentrat pe porunca Domnului şi au perseverat în această poruncă divină? Sper că sunt, căci altfel cine va mai ajunge la Cer? Şi sper să îi găsesc şi eu dacă aceştia există. Să îmi scrie să le fac o vizită. Aş fi onorat.

– În prezent este cel mai important lucru pentru mine…să experimentez iubirea divină încă de aici de pe Pământ…să pot să învăţ despre ea şi să o dăruiesc mai departe.

– Mulţi se laudă că ei cunosc din Biblie (nu e ceva rău să cunoşti), că ei sunt ceva, că ei sunt cineva, se mândresc şi se cred mai pe sus decât alţii. Ei îşi spun Mireasa, se autointitulează tot felul de nume biblice, titluri şi animale roiale, precum vultur, etc

– Dar Biblia lui Dumnezeu spune că fară IUBIRE nu suntem nimic… nimic. – Putem să cunoaştem taine de la Geneza la Apocalipsa, putem face miracole ale credinţei să mutăm munţii…şi totuşi nu suntem nimic fără dragoste.

– Domnul a zis „Vă dau o poruncă…”.

– Deci cunoaşterea iubirii Lui şi transmiterea acesteia pentru ceilalţi din vieţile noastre, nu este o opţiune, ci este o poruncă dumnezeiască concretă, clară, decisivă. Iată încă un motiv serios de rugăciune pentru noi!

– Se spune că un înger a spus cuiva care a avut o răpire cerească, ceva minunat, aşa a mărturisit el. „Numai dragostea desăvârşită va intra aici”. Acolo erau splendorile ce nu pot fi explicate, atât de slăvite sunt.

– Dragostea lui Dumnezeu exista, dar în Cristos ea s-a desăvârşit.!

– Să căutăm cu pasiune şi să experimentăm cel mai important lucru din Cuvântul lui Dumnezeu.
Dragostea Lui pentru noi ! Dragostea Lui din noi pentru ceilalţi !

– Ce mă şochează e că Dumnezeu nu a găsit altă metodă ! CE AM ZIS ? Să-mi pun mâna la gură ? Dacă Dumnezeu ar fi avut altă cale mai bună o făcea. Înseamnă că Jertfa lui Iisus este cel mai înalt ordin şi cel mai mare gând al lui Dumnezeu…nu a avut ceva mai înalt…Iisus a fost MAXIM ce putea Dumnezeu oferi !

– Mă zguduie. E foarte tare! Iisus Mesiah, Salvatorul nostru, a fost MAXIMUL lui Dumnezeu !

– Tot, tot, ce a fost mai bun la Dumnezeu a fost dat oamenilor…cel mai mare şi important lucru din univers şi cer…a fost El…chiar El.

– El a murit de fapt pentru cei ce cred în El. Păcatele noastre L-au dus acolo la cruce, nu ce părea atunci la suprafaţă…farisei şi romani…

– Doamne, Tată ceresc te rog, dă inspiraţie şi har liderilor spirituali dar şi oricui cheamă Numele lui Iisus Cristos, şi te respectă ca Domn, să experimenteze iubirea Ta pentru ei într-un mod în care niciodată nu au experimentat-o şi trăit-o. Apoi aceştia, Doamne cu ajutorul Duhului Sfânt să o transmită mai departe cu pasiune, unei lumi care este flămândă după dragoste, bunătate şi adevăr.

– Şi pe mine te rog Doamne, învaţă-mă ce înseamnă cu adevărat noua ta poruncă ! Amin.

P.S. – Cunoaşteţi o persoană despre care puteţi spune că a iubit pe alţii aşa cum Iisus ne-a iubit, sau vreo adunare, biserică, grup creştin unde dragostea lui Iisus se manifestă conform Ioan 13:34-35 ? M-aş bucura să aflu. Lăsaţi coment vă rog !

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt ușor și dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *