Home / Resurse Crestine / Articole / America de astăzi…..Samy Tutac

America de astăzi…..Samy Tutac

Articolul de mai jos nu este o predicÈ›ie cu privire la „meciul anului”, ci o analiză corectă a unei situaÈ›ii dramatice în care se află America astăzi. De mâine se va vedea mai bine direcÈ›ia în care va merge această mare naÈ›iune…È™i nu numai…
„President Trump
E foarte posibil ca, în noaptea de marţi spre miercuri, cineva, fie Hillary Clinton, fie Donald Trump, să cîştige alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Tîmpenia pe care tocmai aţi citit-o nu e în totalitate creaţia autorului. Ea e, mai degrabă, consecinţa situaţiei ridicole, grave, neserioase, dramatice, stupide, cruciale, dezonorante, meschine, exemplare şi foarte ne-americane în care se află Statele Unite.
Cu alte cuvinte şi acelaşi înţeles, numele viitorului Preşedinte e mai puţin important decît conflictul care va continua să consume America şi după noaptea alegerilor.
Republica americană riscă să alunece în clintonism. Adică să devină un stat administrativ dominat de o ideologie strictă în ciuda apareneÅ£elor ei liberale. Corectitudinea Politică – un cult bazat pe mistica victimei ÅŸi apoteoza minorităţii rasiale sau sexuale – va deveni, odată cu victoria dnei. Clinton, ideologie de stat ÅŸi va încerca să lichideze ultimele forme de autonomie, gîndire critică ÅŸi libertate individuală. Bătălia pentru Casa Albă nu mai e, aÅŸadar, o competiÅ£ie de valori politice ÅŸi economice într-un cadru protejat de garanÅ£ii democratice. Bătălia e o încercare existenÅ£ială, o cotitură de civilizaÅ£ie care poate bloca instinctul american al libertăţii sau îl poate salva, dar numai cu preÅ£ul unei crize extinse. Åžtim toate astea după decenii de ascensiune a fanatismului stîngist în viaÅ£a publică ÅŸi după un an de campanie care n-a lăsat instituÅ£ie neotrăvită.
Ipocrizia elitară a dnei Clinton se exprimă în sloganuri ultra-liberale, dar poartă în miez o aroganţă aristocratică – un frison nobiliar de castelan luminat care acordă lumii dreptul de a se purifica prin dogmele justiÅ£iei sociale. Acest elitism crud a pus în centrul politicii, educaÅ£iei ÅŸi culturii cîteva idei fixe pe care le-a extins apoi asupra întregii naÅ£iuni americane. Pornită de sus ÅŸi aÅŸternută ca un giulgiu atotcuprinzător, operaÅ£ia de reeducare a americanilor a trimis în defensivă ÅŸi apoi în boxă valorile clasice ale vieÅ£ii libere: dezbaterea, dreptul la cuvînt ÅŸi curajul iniÅ£iativei. Libertatea indivduală a devenit o subspecie a identităţii rasiale ÅŸi sexuale. De altfel, Partidul Democrat al dnei Clinton a trecut la practica deschisă a rasismului electoral: subvenÅ£ionarea populaÅ£iei de culoare ÅŸi hispanice contra voturi. Dreptul de gîndire ÅŸi expresie necondiÅ£ionată în Universităţi, în mediile de informare ÅŸi chiar în viaÅ£a privată a devenit un delict sancÅ£ionat cu izgnorea din viaÅ£a publică.
InstituÅ£iile bazale ale statului au fost îndoite de suflul unei campanii în care dna Clinton ÅŸi coteria democrată au încercat să îşi camufleze dezgustul faţă de americanii albi din afara elitelor (deplorables – cum i-a numit Hillary Clinton).
Justiţia a fost compromisă de intervenţile indecente ale unui Ministru care n-a ezitat să se opună redeschiderii dosarului Clinton. Abuz în serviciu? Sigur, dar numai în România!
FBI a fost atacat din toate gurile de foc şi dezinformare ale sistemului pentru crima de a relua o anchetă pe bază de probe noi care o incriminează pe dna Clintion. Aşa s-a ajuns la neruşinarea incompatibilă cu spiritul fondator american după care legea trebuie suspendată pe timpul campaniei electorale, dacă ea nu convine candidatului stîngii. Democraţie? Da, dar nu pentru căţei, mai ales dacă e vorba de buldogi.
Instituţia presei s-a prăbuşit sub greutatea propriului partizanat. Toate, dar absolut toate marile reţele media au intrat, fără jenă şi reţinere, în campanie, pe post de fabrici de propagandă. Un val de mistificare şi dezinformare care face din Antena 3 o televiziune de mînăstire, a luat la prelucrat minţile publicului. Rezultatul e descalificarea unei instituţii care a renunţat pînă şi la aparenţele onestităţii.
Procesul de impunere şi şantaj etic a urcat pînă la Casa Albă. Barack Obama, de departe cel mai slab Preşedinte american înregistrat în istorie, a plonjat, cu soţie cu tot, în campania de susţinere a dnei Clinton. De la Pacific pînă în Siria, Obama va lăsa în urmă o lume răvăşită de o incompetenţă statuară. Dar asta nu pare de ajuns pentru un politician care a început să creadă în magia propriei persoane. O oratorie de imitator provincial al lui Bonaparte a luat locul omului de stat. Pozînd tot mai paranoid în rol de Mesia ambulant, Obama a devenit un amuzament, un debutant perpetuu, luat peste picor de guvernele străine şi utlizat cu ora de campania Clinton. Decenţa şi credibilitatea jocului politic american au fost măturate de dramaturgia ieftină a instructajelor mitraliate TV către electorat. Spiritul american s-a devalorizat masiv sub presiunea farsei politice.
Cea mai titrată democraţie a lumii e pusă într-o situaţie penibilă de setea de putere şi mitomania noului cult stăpînitor. Peste tot în lume, mesajul clasic american e o lozincă dejucată de proprii ei purtători. La Bucureşti, de pildă, apariţiile ambasadorului american seamănă cu prestaţia unui diriginte care afuriseşte corupţia în alte ţări, dar e mulţumit de cazinoul trucat de acasă. În fond, un ambasador n-ar trebui să uite că e reprezentantul unei administraţii de stat, nu al unei ideologii de clan politic.
Dar Donald Trump? Un singur lucru. Clar şi urgent. Trump poate opri căderea. Un grobian, un fustangiu, un demagog fără perdea? Se ştie şi nu contează. Jump Trump!
Mai bine scandal decît bigotism. Åži, cu mult mai bine, gură mare decît mască perfidă. AÅŸadar, President Trump.” (Traian Ungureanu)
P.S. La sfârÈ™itul acestei zile vom È™ti dacă democraÈ›ia liberală (cu plusurile È™i minusurile ei) va mai avea vreo È™ansă de redresare, sau „Statul asistenÈ›ial socialist” se va impune, inclusiv în America. Pentru cei care „nu dorm ca ceilalÈ›i” asta înseamnă pregătirea pentru intrarea în scenă a „acelui Nelegiuit” pe care Domnul Isus îl va distruge „când se va arăta la venirea Sa”.
Samy Tutac

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *