Home / Resurse Crestine / Articole / Adevarata lupta începe afara

Adevarata lupta începe afara

Pentru a putea lupta , un pluton de armata are nevoie sa invete ,exerciții pentru apărare . La fel este si cu noi creștinii.
Avem un timp pe săptămana in care ne întâlnim cu frății la rugăciune si părtașii. De acolo ne încărcam cu putere din Dumnezeu.
Diferența dinte noi si o armata este ca noi nu luptam împotriva oamenilor .
Noi avem de luptat împotriva poftelor si împotriva firii pământești . Avem de luptat împotriva păcatului care încearcă sa ne cuprindă asa de usor .
Sfantul Apostol Pavel spunea … Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant. Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat. (1Corinteni.9:27) … alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta. (Filip.3:14-15)
Adevarata lupta începe afara .
Cele mai multe lupte vin afara cand nu mai suntem împreuna cu frății atunci potrivnicul nostru diavolul încearcă sa ne atace . La fel cum se întâmpla cu oaia care se desparte de turma . Lupul o urmărește chiar pe cea singura.

Domnul Isus a spus ucenicilor ..Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor. (Matei 10:16) . Şi iată* că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu, dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.” (Luca 24:49).
Aceasta putere se capată doar prin rugăciune . Cuvântul ne învață , Rugaţi-vă neîncetat. – 1 Tesaloniceni 5:17 . Rugăciunea trebuie sa continuie dupa ce am plecat din biserica . Pentru ca dupa cum spuneam mai sus . Adevarata lupta se da afara. Afara avem contact cu diverse persoane care nu au pace cu Dumnezeu si la rândul lor caută sa ne tulbure si pe noi . Suntem ispititi in multe feluri pentru ca cel rau știe ca noi v-om ajunge in locul de unde a căzut el .
Biblia ne spune de , Domnul Isus .. Se raspandea tot mai mult vestea despre El, si oamenii se strangeau cu gramada, ca sa-L asculte si sa fie vindecati de bolile lor. Iar El Se ducea in locuri pustii, si Se ruga. (Luca 5:15-16)
Se retrăgea ades singur pentru a avea timpul Lui de rugaciune cu Dumnezeu. Pentru ca ziua era îmbulzit de oameni care veneau la El sa-i vindece . El se retrăgea noaptea si stătea in părtașie cu Dumnezeu pana dimineata .
In zilele acelea, Isus S-a dus pe munte sa Se roage si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu. Cand s-a facut ziua, a chemat pe ucenicii Sai si a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit apostoli, (Luca 6:12-13)
Dacă am ales sa călcăm pe urmele Lui trebuie sa învățam de la El . Sa facem si noi cum a făcut Isus. Sa luptam pentru a nu pierde conexiunea cu Dumnezeu prin rugaciune . O data ce am pierdut-o … Am slăbit din puteri . Domnul le-a spus ucenicilor … Rămâneți pana ve-ti primi o putere.
De aceasta putere avem noi nevoie atunci cand ieșim afara din biserica . Puterea aceasta se primește in urma rugăciunii, in urma postului si hrănirea din Cuvântul Lui Dumnezeu, Biblia .
Dacă ne-am permis alte lucruri in timpul liber … Neglijand astfel rugăciunea si partasia cu Dumnezeu de acasa . Sa nu ne miram ca am scăzut in putere si ca nu putem birui ispitele . La fel cum o baterie își pierde puterea dacă nu este reincarcata , la fel ne pierdem si noi puterea dacă nu practicam rugăciunea. Rugaciunea ne tine aproape de Dumnezeu , aproape de gandurile Lui , de voia Lui.
In biserica primim impulsul .. Dar încărcarea , va continua afara ,dacă rămânem sub conexiunea Lui Dumnezeu . Altfel s-ar putea sa trăim doar cu impulsuri.. Si la un momentadat sa nu le mai simțim nici pe acestea.
Acum .. Dacă ai citit acest mesaj , iti cunosti starea si vezi ca ai slabit in putere . Intelege, ca Dumnezeu , ti-a mai vorbit o data .
Este pentru binele nostru sa-l căutam pe Dumnezeu neîncetat pentru ca la sfârșitul alergării noastre sa putem primii viața veșnica.
Sfantul Apostol Pavel spunea .. Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut. (1 Corinteni 15:1-2)
Domnul Isus a spus… Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin. (Matei.28:20)
Cheamă-l mereu in viața ta , nu inceta sa lupti niciodata . Iar in clipa cand crezi ca este cel mai greu si nu mai vezi izbavirea , atunci El va fi cu tine si va lupta pentru tine , pentru ca El a promis asta. Amin!

Sursa: radiocaleasprecer.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *