Home / Pasti / Săptămâna Patimilor: marÈ›i, Autoritatea lui Hristos ÅŸi habarniÅŸtii – Nicolae Geantă

Săptămâna Patimilor: marÈ›i, Autoritatea lui Hristos ÅŸi habarniÅŸtii – Nicolae Geantă

Orbii căutau vedere. Șchiopii un sprijin. Săracii mâncare. Gloatele un Împărat. Păcătoșii un Mântuitor. Dar fariseii căutau contre. Faulturi în careul religiei…

Marțea dinaintea răstignirii, “preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii au venit deodată la Isus”. Ei, experții Legii, delegația ritualiștilor, nu concepea ca cineva să vorbească în Templu fără aviz de la Sanhedrin. “Cu ce autoritate faci aceste lucruri, Isuse?” Dacă va răspunde că e Mesia, îl vor aresta pe loc. E blasfemie! Dacă va răspunde că de la El putere, e erezie! Îl vor declara megaloman periculos. Și-L vor prezenta lui Pilat. Acum sigur îl vor prinde…

Dar Hrist îi pune în dilemă. “Vă spun, dacă răspundeți cu ce putere lucra Ioan?”. Dacă ziceau că era de la Dumnezeu, trebuiau să justifice de ce nu l-au primit! Dacă ziceau că era de la oameni, că n-ar fost divin Botezătorul, riscau să fie linșați de mulțime! “Nu știm”. Era răspuns fals, ca ei. Știutori de religie dar habarniști de Dumnezeu. “Nici Eu nu vă spun!”

Mă tem că şi astăzi sunt o mulţime de creştini care deşi ştiu răspunsul îl ascund după minciună! Oamneii aceştia cred mai mult în autoritatea lor decât în autoritatea lui Hristos!

Rugaţi-vă ca în biserici să se spună totdeauna adevărul. chiar cu riscul de a fi “linşat” de habarnişti! Rugați-vă şi ca Dumnezeu să nu țină tainele Sale ascunse de noi! Tocmai de asta a SUFERIT la Golgota!

Nicolae Geantă

Check Also

viata-intre-florii-si-paste

Viaţa între “Florii” şi “Paşte”

Dacă ar fi să spiritualizăm existenÅ£a noastră, într-un fel în care să ne raportăm la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *