Home / Familie / Studiu confirma impactul negativ al colapsului căsătoriei asupra copiilor suedezi

Studiu confirma impactul negativ al colapsului căsătoriei asupra copiilor suedezi

Într-un studiu publicat în Scandinavian Journal of Psychology este confirmat impactul negativ al colapsului căsătoriei asupra copiilor suedezi. Conform studiului, copiii suedezilor divorțați ori necăsătoriți se confrunta cu probleme emoționale, mentale și de comportament mult mai serioase decât copiii care trăiesc în familii intacte formate din mama și tata. Studiul a fost făcut de Universitatea Uppsala și Karolinska Institutet și a clasificat copiii subiecți în trei categorii: (1) copii din familii tradiționale intacte; (2) copii din familii divorțate; și (3) copii născuți și crescuți în afara căsătoriei. Studiul a inclus 3.200 de copii intre 2 și 17 ani.
Cei mai sănătoși și bine dezvoltați copii, din toate punctele de vedere examinate în studiu (emoțional, comportament, atenție v. inatentie, hiperactivitate, probleme de relaționare), au fost cei care proveneau din familiile tradiționale nucleare. Familiile nucleare erau și mai bine cotate din punct de vedere economic, copiii din celelalte categorii aflându-se în categorii inferioare privind bunăstarea economica și materiala. Concluzia studiului este ca și în Suedia, modelul secularist de organizare sociala și familiala, vulnerabilitatea psihologica a copiilor crescuți fără un tata ori o mama este mult mai ridicata decât a celor crescuți în familii tradiționale intacte.
În final, autorii opinau ca statul asistential nu este o garanție a sănătății psihologice a copiilor, sănătatea psihologica a copiilor fiind corelata cu existenta unei familii tradiționale.

Check Also

Părinții, prestatori de servicii sau promotori ai Evangheliei?

Problema Mi s-a întâmplat de mai multe ori să aud de la diverse persoane că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *