Home / Diverse / Noul amendament la Legea Protecției Copilului din Norvegia a intrat în vigoare la 1 aprilie 2016

Noul amendament la Legea Protecției Copilului din Norvegia a intrat în vigoare la 1 aprilie 2016

Noul amendament la Legea Protecției Copilului din Norvegia a intrat în vigoare la 1 aprilie 2016 și acorda puteri sporite agenților sociali. Astfel aceștia vor putea sa impună prin forța acceptarea soluțiilor lor în familii vizate. Vor putea decide de exemplu, ca unii copii sa meargă la grădiniță sau alte soluții similare, plasarea copiilor în case de vizitare pe termen scurt, activități recreaționale, folosirea unor persoane de suport, etc. De asemenea tribunalul pentru probleme de familie poate impune supervizarea, notificarea sau probe de urina.
Ceea ce urmează va fi desigur o intruziune tot mai mare a statului în viata privata a familiilor din Norvegia. Părinții care vor intra în vizorul barnevernet vor fi forțați astfel sa accepte deciziile pe care aceștia le vor impune, numai ca sa își păstreze copii în familie.
Desigur, acest amendament va crea și conflicte legale. De ex., unii părinți care nu vor dori sa își trimită copilul la grădiniță, li se va putea impune prin forță, asta deși grădinița nu este obligatorie în Norvegia. De asemenea, dacă barnevernet considera ca un copil trebuie sa practice un sport sau sa participe la orice activitate considerata de către barnevernet ca fiind benefica pentru copil, se va impune și aceasta cu forță, fără acordul părinților, chiar dacă părinții vor considera altceva. Si lista poate continua.

Emanuel Zarnescu

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *