Home / Familie / Cum să-ți zidești o familie puternică?

Cum să-ți zidești o familie puternică?

Fiecare om visează să aibă o familie puternică, pentru că aceasta îţi dă siguranţă, bucurie şi împlinire pe acest pământ. Cele mai multe familii, însă, nu pot fi trecute la categoria de familii puternice. De ce? Pentru că oamenii nu-L cunosc pe Cel ce este definit în Scriptură ca fiind Ziditorul (Matei 19:4) şi nu ştiu cum se zideşte o familie.

Manualul Zidirii familiei este Biblia. Acest manual conţine multe principii şi sfaturi practice pentru zidirea unui cămin trainic, iar Psalmul 127 ne pune în faţă câteva dintre ele.
Nu încerca să zideşti o familie puternică doar prin propriile eforturi.
Primele două versete folosesc de trei ori cuvântul “degeaba”. Banii, frumuseţea, poziţia socială, talentele, abilităţile profesionale, hărnicia – toate acestea desigur, sunt bune, de dorit, dar, fără implicarea Lui Dumnezeu, vor conduce, în timp, la un imens şi inevitabil degeaba!
Nu poţi zidi o familie puternică atunci când ai priorităţi greşite.
Mulţi oameni nu-L caută pe Dumnezeu, din pricina priorităţilor pământeşti sugerate în versetul 2. Acest verset nu încurajează lenea, ci doar arată că este o diferenţă între cel ce aleargă toată ziua fără Dumnezeu şi cel ce munceşte, acordându-I primul loc în inimă şi în familie Lui Dumnezeu.
Nu se va zidi cu adevărat familia, dacă nu sunt preţuiţi membrii ei.
Preţuieşte membrii familiei mai mult decât meseria sau averea.
De la versetul 3 sunt prezentaţi copiii prin două comparaţii. Ei sunt ca o moştenire de mare preţ, de la Domnul, şi ei sunt ca nişte săgeţi pe care trebuie să le direcţionăm, cu grijă, spre ţinta cerului. Ambele imagini ne transmit un gând esenţial: zideşte-ţi familia investind în copii, întrucât ceea ce semeni acum vei culege mai târziu.
Ordinea corectă a priorităţilor omului binecuvântat, potrivit cu acest psalm şi cu întreg Cuvântul lui Dumnezeu, este: Dumnezeu, membrii familiei şi apoi profesia sau lucrurile materiale. Care sunt valorile şi priorităţile tale? Pentru ce alergi? Cât de puternică este familia ta? Care este rezultatul eforturilor şi alergărilor tale?
Să ne oprim, deci, puţin din alergarea noastră, pentru a lua sau a relua decizii drepte şi înţelepte, care să conducă la zidirea familiilor noastre!

Petrică Vrăbioru

Check Also

Părinții, prestatori de servicii sau promotori ai Evangheliei?

Problema Mi s-a întâmplat de mai multe ori să aud de la diverse persoane că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *