Home / Diverse / Stop ingrijorarilor!

Stop ingrijorarilor!

„De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca, sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?

Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele? Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui? Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?”” (Matei 6 versetele 25-31)

„Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” (Filipeni 4 versetul 6)

Sa spunem din toata inima cu totii ca binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal, Fiul lui Isus Hristos si Duhul Sfant, Mangaietorul nostru. Amin!

As dori sa va imbarbatez pe toti cei care va temeti de Dumnezeu si Il respectati, prin ascultarea voastra fata de El, cu cuvintele pline de credinciosie a Dumnezeului nostru care niciodata nu poate sa minta, si care isi tine promisiunile, fata de copiii Lui si nu numai. El este plin de dragoste si fata de cei care inca nu Il cunosc intr-un mod personal, dar care ar dori acest lucru.

Avem de-a face cu un Dumnezeu grijuliu fata de noi, care l-a trimis pe insusi Fiul Lui pentru salvarea noastra din pacat, ba mai mult El se ingrijeste si de viata noastra de biruinta, dandu-ne putere de a trai o viata placuta Lui prin puterea Duhului Sfant.

Insa acest Dumnezeu grijuliu are grija de noi si din punct de vedere biologic, adica de lucrurile necesare existentei noastre terestre. Va spune cineva: Frate sau omule, chiar asa sa fie?, Acest Dumnezeu se ingrijeste de mine in cele mai mici si mai marunte aspecte ale vietii mele pamantesti ? Are El stire de faptul ca eu nu am ce da copiilor mei de mancare, pentru ca am ajuns somer si nu vad nici o perspectiva favorabila? Oare Acest Dumnezeu de care ne scri, are El in vedere faptul ca sunt in faliment din orice punct de vedere? Sau stie Acest Dumnezeu care locuieste departe, undeva in ceruri ca eu trebuie sa imi platesc darile, birurirle mele diverse fata de stat sau fata de diverse banci?
Nu am intentie sa prezint o „evanghelie a prosperitatii”, pentru ca urasc o astfel de evanghelie fabricata, „made in SUA”, care promite oamenilor „marea si sarea” numai sa Il accepte pe Dumnezeu ca Mantuitorul lor, dar nu ca Stapanul lor. Nu pot sa tac cand vad purtarea de grija a Dumnezeului nostru fata de noi oamenii acestei planete.
Domnul nostru Isus in predica „de pe munte” incurajeaza rasa umana care va tranzita Terra, stiind ca ei, oamenii sunt vulnerabili, intr-o lume atat de dominata de puterile celui rau, si sunt supusi lipsurilor si ispitirilor de tot felul.
Domnul Isus vrea sa ii asigure pe ucenicii Lui din toate timpurile de prezenta Lui efectiva in mijlocul problemelor lor cotidiene de orice natura. El prezinta pe Tatal Lui ca si Tata al nostru, Tata care este capabil sa poarte de grija creatiei Lui mai inferioare omului de genul animalelor, plantelor, cu cat mai mult Dumnezeu poarta de grija coroanei creatiunii Lui, si anume omului care Il slujeste Lui.

Domnul Isus prezinta pe Tatal Lui in capitolul 6 versetul 26 din Evanghelia dupa Matei ca Unul care este interesat intr-un mod activ de pasarile cerului in ce priveste hrana lor, iar in versetul 30 Dumnezeu este prezentat ca Unul care imbraca florile campului in stralucire. Apoi tot in versetul 6 Domnul Isus mustra ucenicii pentru necredinta lor in Acest Dumnezeu maret, puternic si iubitor de oameni. Atunci i-a mustrat pe ucenicii Lui, iar acum ne mustra iubitor pe noi, de care am amintit mai sus, pe noi care credem ca Dumnezeu s-a retras de la noi si nu ne mai ajuta in probleme noastre cotidiene.

Avem de-a face fratilor cu un Dumnezeu caruia ii pasa de noi! Eu personal L-am pus la incercare si am apelat la mila si indurarea Lui! Zilele trecute i-am facut o rugaminte, o rugaciune, si I-am zis sa-si arate slava si in dreptul nostru prin faptul ca ne va purta de grija in mijlocul acestei crize care s-a abatut asupra omenirii din pricina rautatii, necredintei oamenilor de pe pamant.
Si ce credeti? Dumnezeu a luat aminte si ne-a binecuvantat intr-un mod miraculos prin purtarea Lui de grija reala, efectiva. De multe ori ne incearca credinta prin diverse metode ale Lui, iar apoi ne ajuta din nou, ca sa-I vedem gloria Lui.

Domnul Isus explica ucenicilor Lui si noua astazi o conditie majora ca sa putem beneficia de purtarea de grija a lui Dumnezeu, conditie aratata in versetul 33 din acest renumit capitol 6 care sunt astfel: „Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate aceste lucruri (necesare existentei noastre cotidiene) vi se vor da pe deasupra”.

Desigur ca pe Dumnezeul nevazut nu-L poti cauta si gasi decat prin credinta, iar dupa ce L-ai gasit ai nevoie de o relatie, partasie neintrerupta cu El prin incredere in El si promisiunile Lui si de un dialog necontenit cu El prin rugaciune.

De altfel solutia pe care le-o da Pavel Filipenilor si noua ca sa scapam de ingrijorari este tocmai rugaciunea noastra, care in cuprinsul ei are si tema aceasta a problemelor noastre zilnice care nu trebuie sa degenereze in ingrijorari. Solutia lui Dumnezeu ca leac impotriva ingrijorarilor este increderea puternica in purtarea de grija a lui Dumnezeu si rugaciunea ca forma de „aruncare asupra Lui a ingrijorarilor noastre, caci El insusi ingrijeste de noi”. Domnul sa ne dea puterea sa cautam Imparatia Lui, dar si dreptatea Lui (adica sa traim o viata placuta Lui, in conformitate cu voia Lui) si sa ne dea si credinta puternica in cuvintele Lui pline de fagaduinte frumoase care suna astfel: „Nicidecum n-am sa le las, cu nici un chip nu te voi parasi” (Evrei capitolul 13 versetul 5)
Va salut pe toti cu harul si pacea Domnului. Amin!

Sursa: viatavesnica.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *