Home / Diverse / Replica rockerilor acuzaţi de satanism: „Niciun preot ortodox nu ne poate opri pe noi şi nici legiunile de fani devotaţi!”

Replica rockerilor acuzaţi de satanism: „Niciun preot ortodox nu ne poate opri pe noi şi nici legiunile de fani devotaţi!”

După concertul susţinut la Suceava, rockerii de la Dark Funeral au publicat pe pagina oficială de facebook un mesaj prin care mulţumesc publicului pentru susţinere şi ironizează protestul preoţilor suceveni care au cerut organizatorilor să nu permită desfăşurarea spectacolului considerat satanist.

Trupa Dark Funeral a concertat joi seară la Suceava, în prima zi a festivalului Bucovina Rock Castle, eveniment care are loc anual în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei. Înainte de eveniment, printr-un memoriu iniţiat de preotul Justinian Remus Cojocar şi susţinut de 12 asociaţii şi organizaţii culturale şi religioase sucevene se solicita anularea spectacolului. În textul memoriului, asociaţiile semnatare au acuzat trupa Dark Funeral de satanism şi au arătat că nu consideră oportun un astfel de spectacol la Cetatea de Scaun. Protestul iniţiat de preotul Justinian Remus Cojocar a rămas fără rezultat, iar trupa a urcat pe scenă conform programului anunţat. Dark Funeral este o trupă de black metal din Stokholm, Suedia, fondată în anul 1993. Trupa a lansat până acum şase albume. Piesele trupei abundă în atacuri împotriva creştinismului şi abordează în special teme sataniste şi apocaliptice. Sâmbătă, pe pagina de facebook a trupei Dark Funeral a fost publicat un mesaj în care membrii formaţiei le mulţumesc fanilor pentru prezenţa la spectacol, dar este ironizat şi demersul preoţilor care au cerut anularea concertului. „Niciun preot ortodox nu ne poate opri pe noi şi nici legiunile de fani devotaţi! A fost o plăcere să cântăm din nou în România. Mulţumim tuturor celor care aţi venit la concert, sunteţi tari! Sperăm să vă revedem curând”, este mesajul celor de la Dark Funeral.

Sursa: adevarul.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *