Home / Diverse / Prea puÈ›in îmi pasă de imaginea mea… – Tony Berbece

Prea puÈ›in îmi pasă de imaginea mea… – Tony Berbece

Când eram mic am auzit o predică despre mândrie care mi-a plăcut așa de mult încât cred că nu o voi mai uita nidiodată. Fratele spunea că omul mândru e ca un balon umflat, dacă bagi un ac în el se sparge și face gălăgie mare. Omul smerit e ca un sac cu merinde, care, oricâte ace ai băga în el, își vede de treabă fără să facă gălăgie (dar asta nu înseamnă că, precum Pavel, nu trebuie să mai te îndreptățești uneori).

Cred că prima meteahnă de care un slujitor al lui Dumnezeu trebuie să scape este interesul pentru propria imagine. Cine are ca scop să își construiască un nume pe calea credinÈ›ei va avea mult de suferit până va ceda. Cine are ca scop să-L înalÈ›e pe Cristos nu va da doi bani sau o ceapa degerată pe ce zice lumea sau „iudeii”, adică religioÈ™ii.

Cristos va face din tine un nume înaintea căruia să tremure draci, dar chiar și atunci unii vor da cu noroi tocmai pentru că unii sunt mai decăzuți decât dracii care cred și se înfioară și care cunosc autoritatea lui Cristos.

Unii vor fi așa întunecați încât vor crede că îi fac un bine lui Dumnezeu dacă vor da în tine. Aceștia sunt cei mai periculoși, dar nu te teme. Religioșii nu au loc în Harul lui Cristos! Ei au propriul rai care este o mare iluzie.

Nu poÈ›i fii cu Cristos È™i să-È›i iubeÈ™ti È™i propriul nume. Cu cât te implici mai mult în treburile ÃŽmpărăției cu atât vei fi vânat mai mult de „mânjitorii” diavolului. AÈ™adar, alege ce iubeÈ™ti mai mult, numele È™i prestanÈ›a ta sau pe Cristos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: facebook.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *